Muzeju naktī durvis vērs mītiskā "LU Māja"

Anete Enikova, 14.05.2015., 07:12

Jau sestdien, 16. maijā, Muzeju nakts ietvaros no plkst. 18.00 Latvijas Universitātes (LU) galvenās ēkas durvis tiks vērtas interesentiem, kas starp dažādo zinātņu labirintiem būs gatavi atklāt savu mītisko "Es".

"LU Māja"Muzeju nakts ietvaros jau 5. gadu norisināsies notikums "LU Māja", ko organizē LU Studentu padome sadarbībā ar LU Zinātņu un tehnikas vēstures muzeju. Līdz pat plkst. 23.:00 ikvienam interesentam būs iespēja caur fakultāšu studentu dažādiem radītiem mītiem dodies ceļojumā pa Raiņa un Aspazijas motīviem rotātām Latvijas Universitātes zālēm, auditorijām un gaiteņiem, lai atrastu savu mītisko dabu – savu mītisko "Es".

Rainis un Aspazija, divi latviešu rakstnieki, kurus zinām nevis pēc viņu īstajiem vārdiem, bet gan pseidonīmiem. Pievēršoties cilvēku radošajiem un zinātniskajiem sevis meklējumiem, zinātņu dažādība, kas mājo šajā LU Mājā atspoguļosies 13 fakultāšu interaktīvās prezentācijās, darbnīcās un izrādēs, kurām pievienosies arī Latvijas Universitātes Bibliotēka, ESN Riga un studentu korporācijas. Par muzikālo atmosfēru rūpēsies Radio Naba instruktori.

"Muzeju nakts" ietvaros pēc tam, kad būs apskatīta centrālā māja, būs iespēja doties nakts gaitās pa citām LU zinātņu krātuvēm, jo būs atvērtas arī trīs citas LU muzeja filiāles. Kronvalda bulvārī 4, kur atrodas LU Botānikas muzejs, ikviens varēs iepazīt Raiņa stilizēto pavasari un uzzināt vairā par tēmu "Rainis un herbārijs". Raiņa herbārijs un lapu, augu un ziedu vākšana un žāvēšana starp grāmatu lapām ir pārsteigums daudziem viņa daiļrades cienītājiem, tomēr pats Rainis raksta:, "Ierīkoju sev pavasara herbāriju, stilizētu pavasari". Tāpat Muzeju nakts laikā apskatei būs pieejams arī LU Zooloģijas muzejs (Kronvalda bulvāris 4). Savukārt tiem, kam tuvāk Anniņmuiža, var doties uz LU Pedagoģijas muzeju Jūrmalas gatvē 76, kur Muzeju nakts ietvaros plašāk tiks pastāstīts par Raiņa kā Izglītības ministra darbību.

Latvijas Universitātes Bibliotēka paralēli izstāsdei "Aspazija – 150" plāno dažādu aktivitāšu sēriju. Šajā vakarā Bibliotēkā būs iespēja izspēlēt atmiņu spēli un pārbaudīt savas zināšanas par Raini un Aspaziju, fotouzdevums un kā arī aktivitāte "Satiec pašapkalpošanās iekārtu Induli".

Pēc pusnakts visi Muzeju nakts baudītāji laipni aicināti uz mūzikas klubu NABAKLAB, kur varēs turpināt nakts kulturālās medības baudot dažādas mītiskas un melodiskas mākslinieku un Radio NABA instruktoru spēles un saspēles pasākumā "Mītu nakts".

Muzeju nakts pasākumus Latvijas Universitātē rīko Latvijas Universitātes Studentu padome sadarbībā ar Latvijas Universitātes Vēstures muzeju, Latvijas radio 6 – LU radio Naba un "Nabaklab". Pasākuma norisi atbalsta Dailes teātris, "Piebalgas alus" un "Red Bull".


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

RobertSax


ienāktreģistrēties