Muzejā programma vājredzīgajiem un neredzīgajiem apmeklētājiem

Inese Ločmele, 22.02.2011., 18:48

Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) ir izveidota speciāla programma cilvēkiem ar redzes traucējumiem, kas tiek realizēta Latgales keramikas ekspozīcijā "Māla un uguns pārvērtību radīts brīnums".

Programmas mērķis ir vMuzejā programma vājredzīgajiem un neredzīgajiem apmeklētājiemeidot muzeja ekspozīcijas pieeajamas arī vājredzīgajiem un neredzīgajiem apmeklētājiem, pēc iespējas maksimāli ļaujot aptaustīt muzeja priekšmetus. Lai nodrošinātu muzeja eksponātu ilglaicību, ir izgatavotas trauku kopijas.

Muzejpedagoģiskās nodarbības "Māla pikuča piedzīvojumi" laikā pasaku tēls Māla pikucis aicina un palīdz vājredzīgajiem un neredzīgajiem apmeklētājiem doties ceļojumā pa Latgales keramikas valstību un iepazīties ar podniecības pirmsākumiem, uzzināt ko podnieks veda pārdot uz tuviem un tāliem tirgiem, iemācīties muzicēt ar svilpauniekiem, noskaidrot, kā iekārtota podnieka istaba, izprast, kādas pārvērtības notiek podnieka darbnīcā un kas ir klinkers, atklāt, ko izcilu paveica mākslas zinātnieks Jānis Pujāts un kādus apbalvojumus 1937.gadā Latgales keramiķi ieguva Parīzē.

Muzejpedagoģiskās nodarbības laikā arī pieaugušajiem ir iespēja uz brīdi iejusties skaistā pasakā, bet noslēgumā – praktiski darboties ar mālu un pārliecināties, ka no māla pikas top brīnumains keramikas darinājums. Gaidām ciemos!
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты женщин (а) также молодых людей онлайн, на телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl


ienāktreģistrēties