"No Molotova kokteiļu mešanas līdz patiesai draudzībai..."

Ieva Grundšteine, Annas Lindes EuroMed Latvijas tīkla koordinatore , 30.07.2010., 15:52

Aicinām uz tikšanos ar palestīnieti Suleiman Khatib jeb Souli, lai uzzinātu viņa unikālo dzīvesstāstu pirmdien, 2. augustā, plkst. 18.00 ¼ Satori grāmatnīcā (Lācplēša iela 31).

"No Molotova kokteiļu mešanas līdz patiesai draudzībai..."Ja jums nav vienaldzīgs Tuvajos Austrumos notiekošais un gribat par to uzzināt ko vairāk, Annas Lindes EuroMed fonds Latvijā nodrošina neatkārtojamu iespēju neformālā gaisotnē tikties ar organizācijas "Combatants for Peace" pārstāvi Suleiman Khatib, kurš šobrīd viesojas Latvijā, lai, tāpat kā iepriekš daudzās citās valstīs visā pasaulē, dalītos ar savu un savas organizācijas unikālo pieredzi, veicinot nevardarbīgu sadarbību palestīniešu un izraēliešu starpā.

Organizācijā "Combatants for Peace" ir īpaša ne tikai ar to, ka 2009.gadā saņēma Annas Lindes EuroMed fonda starpkultūru dialogam prestižo EuroMed miera balvu, bet arī savu mērķu un pārliecības dēļ. Organizācijā ir apvienojušies cilvēki gan no Izraēlas, gan Palestīnas puses, kas kādreiz aktīvi karoja viens pret otru (bijušie Izraēlas armijas karavīri un palestīniešu nemiernieki), bet tagad mainījuši savus uzskatus, vēlas savā starpā sadarboties. Kopš 2005.gada viņi kopīgi organizē dažādas akcijas, lai nevardarbīgā veidā veicinātu mieru. Organizācija apvieno jau vairāk nekā 2000 cilvēku.

Arī Suleiman Khatib pusaudža gados iesaistījās palestīniešu nacionālajā kustībā, meta akmeņus un Molotova kokteiļus pret Izraēlas armiju, sēdēja cietumā, bija izteikts nacionālists,... bet tad kāda projekta iespaidā mainīja savu viedokli un sāka sadarboties ar saviem bijušajiem ienaidniekiem, lai kopīgiem spēkiem pārliecinātu arī citus par patiesas draudzības iespējamību ar izraēliešiem, kas tāpat kā viņš nolēmuši nolikt ieročus.

Lai uzzinātu vairāk, aicinām uz tikšanos, kas ir atvērta jebkuram un ir bez maksas. Tikšanās noritēs angliski.

Annas Lindes fonds ir sabiedriska organizācija, kuras galvenais mērķis ir veicināt starpkultūru dialogu, atbalstot iniciatīvas starp EuroMed (Vidusjūras) valstīm kultūras, zinātnes un sociālajā jomā, kas veicina labāku saprašanos starp cilvēkiem, reliģijām un ticībām un aizstāv cilvēktiesības un demokrātiju.

 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties