Kungu kvartāla Medus ballē notiks radošas aktivitātes visai ģimenei

Laura Giptere, 02.06.2015., 08:20

Medus ballē, kas norisināsies šī gada 6. jūnijā Kungu ielas radošajā kvartālā (Kungu ielā 24, Liepājā), tiks cildināts medus, tā vākšanas un pielietošanas tradīcijas.

Kungu kvartāla Medus ballē notiks radošas aktivitātes visai ģimeneiParalēli Zaļajam tirdziņam, kas darbosies visas dienas garumā, notiks arī latvisko danču meistarklases, tiks gatavots medus biguzis, ziepes un vaska sveces, kā arī notiks medus degustācijas un citas aizraujošas aktivitātes.

Plkst. 10.00 – 16.00 darbosies Zaļais tirdziņš, kurā varēs iegādāties lauku labumus un amatnieku darinājumus. Piedāvātajā sortimentā, protams, būs atrodama arī medus produkcija – bioloģiskais medus, bišu maize, ziedputekšņi, propoliss, medus sveces un citas bitenieku izgatavotas lietas. Šajā reizē tirdziņā savus darinājumus piedāvās arī Liepājas neredzīgo biedrība.

Medus ballē varēs nogaršot "Iļģuciema" medalu, kā arī alu no "Brāļa" alus darītavas un pirmo reizi Liepājā no Lielvārdes alus darītavas "Lennewarden" atvestos goda un ziedoņa alus. Savukārt, Aizputes vīna darītava piedāvās medus vīnu un tās vadītājs Mārtiņš Sants pastāstīs par to, kā tas tapa un kā dzima ideja par šāda vīna radīšanu.

No plkst. 11.00, sadarbībā ar Latvijas biškopības biedrības Liepājas nodaļu un tās vadītāju Māri Romanovu, notiks lekcija par medus nozīmi un šī veselīgā kāruma degustācija. Biedrības biedri piedāvās piedalīties radošajā darbnīcā, kurā pasākuma apmeklētāji varēs pagatavot bišu vaska sveces. Kā arī uz Kungu ielas radošo kvartālu būs atceļojis bišu strops, kurā varēs aplūkot bišu dzīvi. Bet Liepājas amatnieces Sanitas Lūciņas vadībā katram būs iespēja piedalīties ziepju vārīšanas darbnīcā, kurā tiks pagatavotas arī ziepes no medus!

Plkst. 12.00 uz Kungu kvartāla pavarda tiks pagatavots medus biguzis, kurš sevī apvieno latviešu tradicionālās virtuves labumus – medu, rupjmaizi un dzērvenes. Tā pagatavošanas meistarklasi vadīs Kungu ielas radošā kvartāla saimniece Sanita Kaļita. 

Plkst. 12.30 un 13.30 tiks uzsākts latvisko danču meistarklašu projekts ar Saldus kapelas "Strops" līdzdalību. Dančus izspēlēs un apgūt palīdzēs kapelas vadītāja Agrita Pileniece, kuras vadībā pasākuma apmeklētāji tiks aicināti iepazīt latviešu danču tradicionālos soļus. Latviskie danči veidojas no vienkāršām un dabiskām kustībām, kas no dejotāja neprasa lielu piepūli un lai tos dejotu nav vajadzīgas priekšzināšanas vai iepriekšēji treniņi, kā arī tos var dejot bez deju partnera. Lai izdejotu latviskos dančus ir vajadzīga tikai vēlme piedalīties un iemācīties ko jaunu.

Katrs liepājnieks un pilsētas viesis ir laipni aicināts apmeklēt Medus balli un padarīt savu ikdienu ne vien krāšņāku, bet arī saldāku.

Pasākums tapis pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda, Liepājas Kultūras pārvaldes un Liepājas pilsētas domes atbalstam.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties