Mediju mākslas festivālā "Gaismotā Liepāja" iesaistījušies piecpadsmit mākslinieku

Krista Kalnarāja, 25.02.2015., 12:54

Pirmo reizi Liepājas 390. dzimšanas diena tiks svinēta, organizējot mediju mākslas naktis "Gaismotā Liepāja".

"Gaismotā Liepāja"Festivāla realizēšanā iesaistīti 15 mākslinieki un dizaineri no dažādām Latvijas pilsētām – Līvija Daudze, Maija Demitere, Kristaps Grundšteins, Jānis Jankevics, Artis Kuprišs, Dace Kušķe, Undīna Reinfelde, Pēteris Riekstiņš, Paula Vītola, Rihards Vītols, audiovizuālais organisms "Trihars" u.c. Divus vakarus pēc kārtas festivāla apmeklētāji varēs piedzīvot, apskatīt, kā arī piedalīties mākslas darbos, kuru pamatelements ir gaisma.

Pilsētas centrā pie Kūrmājas prospekta mākslinieki Jānis Jankevics un Pēteris Riekstiņš savā instalācijā atklās, kā darbojas cilvēka atmiņa, vizuāli parādot, ka cilvēki atceras tikai savas dzīves spilgtākos notikumus, kas atstājuši daudz nozīmīgāku atmiņu nospiedumu. Mākslas darbs, kuram dots nosaukums "Garāmgajējs" tiks veidots, iesaistot nofilmētos cilvēkus – garamgājējus.

Audiovizuālā organisma "Trihars" mākslinieki veidos datorspēli realitātē. Kamēr daudzi spēlē spēles telefonā vai datorā, šeit būs iespēja spēlēt datorspēli realitātē. Zalienā tiks izveidota spēles platforma – sensori, uz kuriemm būs jāuzkāpj, cenšoties noturēt bumbu spēles laukumā.

Maija Demitere kopā ar Paulu Vītolu strādā pie gaismas instalācijas, kurai dots nosaukums "Velnciema maldugunis". Velnciemā, Ventspils ielas parkā staros un vizuļos daudz mazu gaismiņu. Gaismas starus raidīs vairākas bākas – vadugunis.

Savukārt mākslinieču veidotā instalācijā Liepājas promenādē ar senu fotogrāfiju un cilvēku atmiņu stāstījumu starpniecību būs iespēja atklāt seno Liepāju. Kuģis "Namejs" pārvērtīsies par projekciju un audio vizuālu vēstures stāstu.

Anna Trapenciere un Rihards Vītols ikvienu iedzīvotāju Ezerkrastā, pilsetas centrā un Karostā aicinās piedalīties gaismas grafiti veidošanā, zīmējot apsveikumus Liepājai dzimšanas dienā. Visi sveicieni tiks dokumentēti.

Arī Liepājas Universitātes pasniedzēja, Fulbraita stipendiāte no Amerikas Linna Kazabona (Lynn Cazabon), sadarbībā ar Liepājas Universitates Jauno mediju mākslas 2. kursa studentiem iesaistījusies festivalā "Gaismotā Liepāja" tapšanā. Linnas Kazabonas mākslinieciskā darbība ietver fotogrāfiju, web, mobilo ierīču aplikācijas, skaņu, video un instalācijas.

Māksliniece Undīne Reinfelde sniegs iespēju doties gaismas pastaigās, izgaismojot dažādus pilsetvides objektus un prekšmetus. Brīvprātīgie būs ģērbušies ar led lampiņām izgaismotos tērpos, vadīs ekskursijas, piesaistot uzmanību apkārtējai videi. Māksliniece arī rādīs, kā veidot gaismas fotogrāfijas.

Mārtiņš Enģelis sadarbībā ar Reini Naļivaiko veidos video instalāciju braucošā Liepājas tramvajā.

Festivāla norises vietās būs izvietoti informācijas stendi, kuros būs pieejama karte un cita noderīga informācija. Visu nepieciešamo informāciju par festivālu ir iespējams uzzināt arī internetā – sociālo mediju profilos: facebook.com/gaismotaliepaja un twitter.com/gaismotaliepaja, kā arī no 7. marta darbu sāks mājas lapa: www.gaismotaliepaja.lv.

Jau informējām, ka festivālu "Gaismotā Liepāja" organizē elektroniskās mākslas un mediju centrs "E-LAB" sadarbībā ar Liepājas Kultūras pārvaldi. Pasākums notiks 13. un 14. martā no pulksten 19:00 līdz 23:00 Liepājā – Ezerkrastā, pilsētas centrā, Velnciemā un Karostā.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Отзывы о пансионатах для пожилых: что говорят реальные клиенты платные пансионаты для пожилых людей <a href=pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru>pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru</a> .

pansionat_tzol

<a href="/"https:krrakken.com>, кракен официальная ссылка</a>

Wilfordsopscopefer

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

MasonSax


ienāktreģistrēties