Liepājas 390. dzimšanas dienai par godu pirmo reizi notiks mediju mākslas festivāls "Gaismotā Liepāja"

Krista Kalnarāja, 06.02.2015., 12:55

Šī gada 13. un 14. martā, atzīmējot Liepājas 390 gadu jubileju, pirmo reizi tiek organizēts mediju mākslas festivāls "Gaismotā Liepāja".

Divus vakarus no Ezerkrasta līdz Karostai iedzīvotāji un pilsētas ciemiņi tiks iesaistīti aktivitātēs, kuru galvenais vadmotīvs ir gaisma. Festivālu "Gaismotā Liepāja" organizē elektroniskās mākslas un mediju centrs "E-LAB" sadarbībā ar Liepājas Kultūras pārvaldi.

Divus vakarus pēc kārtas Liepājas ielas un namu fasādes atdzīvinās skaņas, gaismas un video instalācijas. Pazīstamas un ne tik ievērotas Liepājas pilsētas vietas aicinās iedzīvotājus un viesus vērot, ļauties gaismas rotaļīgumam, piedalīties gaismas mākslas darbu tapšanā, kā arī pašiem sūtīt sveicienus Liepājai svētkos.

Projekta realizēšanā iesaistīti teju 15 mākslinieki un dizaineri no dažādām Latvijas pilsētām – Līvija Daudze, Maija Demitere, Kristaps Grundšteins, Jānis Jankevics, Artis Kuprišs, Dace Kušķe, Undīna Reinfelde, Pēteris Riekstiņš, Paula Vītola, Rihards Vītols, audiovizuālais organisms "Trihars" u.c. Festivāla apmeklētāji varēs piedzīvot, apskatīt, kā arī piedalīties mākslas darbos, kuru pamatelements ir gaisma.

Arī Liepājas Universitātes pasniedzēja, Fulbraita stipendiāte no Amerikas Linna Kazabona (Lynn Cazabon), kas pasniedz Liepājas Universitates Humanitāro zinātņu un mākslas fakultātes studentiem, iesaistījusies festivalā "Gaismotā Liepāja" tapšanā. Linnas Kazabonas mākslinieciskā darbība ietver fotogrāfiju, web, mobilo ierīču lietojumprogrammas, skaņu, video un instalācijas. Viņas nesenā radošā darbība ir saistīta ar tehnoloģiju, dabas un cilvēka mijiedarbību.

"Mēs vēlamies nodrošināt festivāla aktivitātes ne tikai Liepājas centrā, bet arī mikrorajonos – Ezerkrastā, Velnciemā un Karostā. Šos divus vakarus īsi pēc saules rieta mēs vēlamies aicināt cilvēkus svinēt Liepājas dzimšanas dienu un apskatīt gan no jauna radītās, gan restaurētās mākslinieku gaismas skulptūras un instalācijas, audiovizuālas projekcijas un video kartēšanas darbus, kā arī interaktīvus darbus un performances, kā arī gaismas grafiti", uz pasākumu aicina tā producente Anna Trapenciere.

Informācijai iespējams sekot līdzi pasakuma profilos: www.facebook.com/gaismotaliepaja un twitter.com/gaismotaliepaja.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties