Zinātnieku naktī Medicīnas muzejā iekārtos kūrortu

Lienīte Šarkūna, 22.09.2010., 15:47

Viens no trim lielākajiem medicīnas vēstures muzejiem pasaulē Zinātnieku naktī aicina uz Latvijas kūrortoloģijas iepazīšanas programmu.

Aicinām izgaršot un testēt Latvijas minerālūdeņus, iemēģināt senas prasmes ūdensdziedniecībā. Īpašais vakara piedāvājums - Ķemeru ārstniecisko dūņu aplikācijas. Tāpat būs apskatāma ekspresizstāde – "Braucam uz kūrortu!"

Visa vakara garumā viktorīnas un balvas uzvarētājiem. Katram apmeklētājam dāvanā suvenīrs - atklātnes ar senajiem Latvijas kūrvietu attēliem.

Apmeklētāji bez maksas varēs iepazīties ar muzeja ekspozīcijas pirmajiem diviem stāviem.

20. gs. 20.—30. gados Latvijā bija vairāk nekā 100 dažādu kūrvietu un sanatoriju, no kurām mūsdienās darbojās vien dažas. Taču dziednieciskie minerālūdens un svētavoti vēl arvien ir pieejami daudzās Latvijas vietās un par brīvu. Par to visu un daudz ko citu uzzināsiet piektdien, 24. septembrī Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā no plkst. 18.00 līdz 23.00. Ieeja visiem interesentiem bez maksas.

Atklātnes ar senajiem Latvijas kūrvietu attēliem

Zinātnieku nakts ir Eiropas Savienības atbalstīts pasākums, kas notiek katru gadu septembra pēdējā piektdienā. Šogad pasākums notiks 16 dažādās Latvijas vietās. Papildus informācija www.mvm.lv, www.lza.lv/zinatniekunakts.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax

হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab


ienāktreģistrēties