Mazākumtautību kultūrai veltīts pasākums Rakstniecības un mūzikas muzejā

Maija Treile , 18.08.2010., 12:47

Trešdien, 25. augustā, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejā (Pils laukumā 2) notiks mazākumtautībām un cittautu skolēnu līdzdalībai Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos veltīts pasākums Svētki visiem.

Katros Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos piedalījušies ne vien latviešu, bet arī citu tautību skolēni. Šogad – 12 kori un 40 deju kolektīvi no mazākumtautību izglītības iestādēm Latvijā. Svētkos tiek iekļautas arī atsevišķas mazākumtautību kultūras programmas.

Pasākumā Svētki visiem piedalīsies Irina Viņņika – mazākumtautību bērnu un jauniešu programmas Zelta kamoliņš priekšsēdētāja un mazākumtautību festivāla Latvijas vainags direktore un režisore. Sarīkojumā būs iespēja noskatīties dokumentālo filmu Dzintara zemes dārgumi, kura ļauj iepazīties ar Latvijas sabiedrībā mazāk pazīstamām etniskajām grupām – arābiem, ebrejiem, baškīriem, čigāniem jeb romiem un moldāviem – un uzzināt vairāk par šo tautu gadskārtu svētku tradīcijām, tradicionālo apģērbu, tautasdziesmām, raksturīgākajiem mūzikas instrumentiem un nacionālajiem ēdieniem.

Pasākumu vadīs Rakstniecības un mūzikas muzeja projektu kuratore Ligita Ašme.

Vasaras sezonā pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā notiek katru otro trešdienu plkst. 17:30.

Ieejas maksa Ls 1,50, pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu Lielie mazie dziesmu svētki un Mūzikas instrumenti Latvijā apmeklējums).
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties