Mākslinieks Aigars Bikše atkal izaicina

Jānis Gailītis, 06.09.2010., 13:03

Mākslinieks Aigars Bikše laikmetīgās mākslas festivāla "Survival Kit 2" ietvaros apmeklētājiem piedāvā asinis stindzinošu atklāsmes un patiesības šovu - "Kura te nav aita?".

Šova studija ir iekārtota Rīgas centrā, Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 10.

No 4. līdz 11.septembrim šova telpās uzturas divdesmit numurēti dzīvnieki – aitas – un viens par aitu maskēts, numurēts cilvēks.

Šova veidotāji aicina skatītājus atpazīt "viltoto aitu", un savu viedokli darīt zināmu balsojumā. Katru (balsojuma dienai sekojošo) rītu šova veidotāji izņem visvairāk balsis saņēmušo subjektu no šova un veic ekspertīzi, kuru paši sauc par "ādas novilkšanu", tādā veidā noskaidrojot šova dalībnieka sugas patieso piederību.

Projekta ietvaros mākslinieks Aigars Bikše veic sistēmu pārbaudi.

Darbs ir semiotiski daudzslāņains un vizuāli krāšņs, bet mākslinieks to ir iecerējis kā platformu diskusijai par Latvijas sabiedrībai būtiskiem procesiem.

Mākslinieks saka: "Ļaut privātpersonām finansēt politiskās partijas, nozīmē atdot šīm privātpersonām politisko varu valstī. Performance ir iecerēta kā alegorija par acīmredzamo, bet nesasniedzamo!" Mākslinieka redzējumā tā ir sistēmas signālu nepārskatāmība "vēlētāju sūtītajam signālam pēc vēlēšanā tiek pievienots naudas devēju signāls un vēlētāju mērķi paliek nesasniegti. Turklāt šī sistēma traucē iesaistīties politiskajā darbībā personas, kuras nevēlās meklēt finansiālo atbalstu politiskās reklāmas kampaņu veidošanai, un kļūt lēmumatkarīgi no finansētājiem."

Mākslinieciskais pētījums nav saistīts ar 10. saiemas vēlēšanām, un Aigars Bikše ar savu darbu un personiski nepārstāv nevienu politisko spēku, kas tajās piedalās. Mākslinieks aicina analītiski izvērtēt esošo situāciju un turpināt darbu, lai sakārtotu valsts politisko pārvaldes sistēmu.

Performance atvērta apskatei no pirmdienas līdz ceturtdienai no 13.00 – 20.00; piektdien un sestdien no 14.00 – 22.00.

Šova dienasgrāmatai var sekot līdzi mājas lapā kuratenavaita.blogspot.com
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat

Прелестная девушка повстречается джентельмена чтобы прогулок под луной, телеграм @wanowes

KennethTem

Hi, I just visited hc.lv and wondered if you'd ever thought about having an engaging video to explain what you do? Our prices start from just $195. Let me know if you're interested in seeing samples of our previous work. Regards, Georgina

Georgina


ienāktreģistrēties