Mākslas vēstures lekciju cikls

Sandra Zobena, 27.11.2015., 12:12

No 2015. gada 5. septembra līdz 2016. gada 14. maijam katru otro sestdienu plkst. 11.00-12.30, 12.45-14.15 un 14.30-16.00 Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejs piedāvā izglītības programmu "30 000 gadu 80 stundās. Mākslas vēstures lekciju cikls".

Lukrēcija LandrianiPavisam paredzēta 51 lekcija, katra no tām veltīta kādam noteiktam laikposmam, stilam vai virzienam mākslā, izceļot un analizējot attiecīgā perioda raksturīgākās īpatnības, nozīmīgākos mākslas darbus un mākslinieku personības.

Programmas mērķauditorija – studenti un pieaugušie, kas vēlas apgūt zināšanas mākslas vēsturē.

28. novembrī tiks aplūkots jauns laikmets Rietumeiropas mākslas vēsturē, antīkās kultūras atdzimšanas laiks – Renesanse.

Renesanses aizsākumi ir meklējami Itālijā, tieši tur renesanses māksla ir izpaudusies visspilgtāk, un tāpēc lekcijās tieši Itālijas mākslai tiks pievērsta vislielākā uzmanība. Aplūkosim arī renesanses stila izpausmes citviet Eiropā, sevišķi pakavējoties pie Ziemeļu renesanses mākslas izpausmēm Vācijā un Nīderlandē. Mēģināsim noskaidrot, kā mainījās māksla brīdī, kad dižrenesanses mākslu sāka nomainīt manierisms. Meklēsim arī renesanses un manierisma izpausmes Latvijas arhitektūrā un tēlotāja mākslā.

Vienas lekcijas apmeklējums: EUR 1,42. Iespējams apmeklēt atsevišķas lekcijas. Vēlama iepriekšēja pieteikšanās!


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties