Starptautiskais laikmetīgās un video mākslas festivāls "Ūdensgabali"

Kate Zilgalve, 26.08.2010., 17:27

3.- 5. Septembris peldošais mākslas cents "Noass un Betanovuss".

SpStarptautiskais laikmetīgās un video mākslas festivāls "Ūdensgabali"ējot saglabāt tradīcijas, neaizmirstot mainīties un pilnveidoties, festivāls ŪDENSGABALI šogad norisināsies jau 10.reizi. Gadu gaitā, eksperimentējot un paplašinot iespēju robežas, festivāls veiksmīgi uzturējis savu specifisko auru, ieņemot visdažādākās formas, un apjomus. Līdz ar to ŪDENSGABALI no šauru profesionāļu loku interesējoša pasākuma izaudzis par starptautisku kultūras notikumu, kas rīdziniekiem un pilsētas viesiem sniedz ieskatu gan Baltijas, gan pasaules video mākslas norisēs un aktualitātēs.

Festivāls tradicionāli sastāv no divām daļām: konkursa un festivāla programmas. Konkurss norisinās starp Baltijas valstīs radītajiem video darbiem vai arī autoriem, kuru izcelsme ir kāda no Baltijas valstīm.

Arī šogad 3. septembrī festivālu ievadīs konkursa darbu skate un atraktīva un krāsaina labākā Baltijas audio vizuāla darba apbalvošanas ceremonija, kurā festivāla Grand Prix ieguvējam tiks pasniegta ŪDNESGABALU balva, kuru, atbalstot kreativitāti, un izcilību jau otro gadu pēc kārtas piešķir "AB.LV sabiedriskā labuma fonds".

Tā kā apaļas jubilejas ir laiks, kad ļauts gan atskatīties uz paveikto, gan kalt nākotnes plānus, tad šogad, paralēli video skatēm notiekošā izstādē, festivāla viesiem būs iespēja atsaukt atmiņā un vēlreiz noskatīties iepriekšējo gadu labākos Ūdensgabalus - Anetes Meleces, Kriša Salmaņa, Rima Sakalauska, Oļas Vasiljevas un citu pazīstamu mākslinieku darbus.

Savukārt, vēršot skatu nākotnē, festivālā šogad tiks īpaši izcelti darbi, kuros video medijs sapūst ar citiem izteiksmes līdzekļiem un viesiem piedāvātas starptautiskas programmu, kas reprezentē jaunākās tendences pasaules video mākslā – "Japānas mēdiju mākslas festivāla", Zviedrijas video māksla arhīva "Filmform", Norvēģijas lielākā mediju festivāla "Oslo Screen festivāla", Somijas laikmetīgās mākslas apvienības "MUU" un, kā arī darbus no "Oberhauzenas internacionālā īsfilmu festivāla" arhīva.

Festivāla programma:
3. septembris, piektdiena
21:00 Festivāla un izstādes "Labākie Ūdensgabali 2000 – 2010" atklāšana
21:30 Baltijas video mākslas konkursa programma
23:00 Balvas pasniegšana labākajam Baltijas video darbam
23:30 Starptautiskā Oberhauzenes īsfilmu festivāla arhīva izlase (DE)

4. septembris, sestdiena

21:00 Somijas starpdisciplinārās mākslas apvienības MUU prezentācija (FIN)
21:30 MUU on the Catwalk: somu video mākslas izlase (FIN)
22:30 13. Japānas mediju mākslas festivāla izlase (JP)
00:00 Starptautiskā Ūdensgabalu 2010 video mākslas izlase

5. septembris, svētdiena

21:30 Oslo Screen festivāla izlase (NO)
23:00 Mākslas filmu un video arhīva Filmform izlase (SE)
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties