Starptautiskais laikmetīgās un video mākslas festivāls Ūdensgabali

Kate Zilgalve, 26.07.2010., 08:36

Starptautiskais video un laikmetīgās mākas festivāls Ūdensgabali ir Baltijā vienīgais festivāls, kas apmeklētājiem piedāvā neparastus, radošus priekšnesums, kuru vienojošais elements ir kustīgais attēls.

Starptautiskais laikmetīgās un video mākslas festivāls ŪdensgabaliŠogad Ūdensgabali notiks jau desmito reizi. Jubilejai par godu skatītājiem tiks piedāvāta īpaša svētku programma. No 3.- 5. septembrim uz AB dambja zaigos spilgti video jāņtārpiņi- monitori, kuros būs redzama Baltijas labāko video darbu skate. Paralēli konkursam izvirzīto darbu izstādei festivāla apmeklētājiem būs iespēja atsaukt atmiņā un vēlreiz noskatīties iepriekšējo festivālu labākos video, kā arī iepazīties ar pasaulē pazīstamu festivālu un eksperimentālo filmu arhīvu piedāvātajām programmām.

Attīstoties tehnoloģijām, kustīgie attēli ir izgājuši ārpus TV ekrānu ierobežojumiem, tādēļ festivāla organizatori īpaši vēlas izcelt darbus, kuros video medijs sapūst ar citiem izteiksmes līdzekļiem, un ir sarūpējuši programmu, kas reprezentē jaunākās tendences pasaules video mākslā– "Japānas mēdiju festivāla", Zviedrijas video māksla arhīva "Filmforum", Norvēģijas lielākā mediju festivāla "Screenfestival", Somijas laikmetīgās mākslas apvienības "MUU" un Vācijas "Oberhauzenas īsfilmu festivāla" spilgtāko darbu izlases.

Ievērojot tradīciju, festivāla Grand Prix ieguvējam tiks pasniegta simboliskā Ūdensgabalu balva, turklāt, jau otro gadu pēc kārtas "AB.LV sabiedriskā labuma fonds", atbalstot izcilību un kreativitāti, Baltijas labākā video autoram piešķirs naudas balvu (LVL 500 apmērā) jauna mākslas darba radīšanai.

 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany

Dia duit, theastaigh uaim do phraghas a fháil.

Robertunsab


ienāktreģistrēties