Dabas vakarā būs "Makšķernieku stāsti"

Ilze Štrassere, 25.01.2012., 12:16

Ceturtdien, 26. janvārī, plkst. 18:00 Latvijas Dabas muzejā notiks Dabas vakars "Makšķernieku stāsti". Apmeklētāji varēs uzzināt par zivīm mūsdienās un senatnē - iepazīties ar zivju demogrāfiju Baltijas jūrā un aizvēsturiskajās devona perioda jūrās, apskatīt gandrīz 400 miljonu gadu senu bruņuzivi, kā arī noskaidrot par ihtiologa un paleoihtiologa darbu.

Dabas vakarā piedalīsies Dabas muzeja Ģeoloģijas un paleontoloģijas nodaļas vecākais paleontologs Ivars Zupiņš un Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "BIOR" Zivju resursu pētniecības departamenta pētnieks, Latvijas Ihtioloģijas biedrības valdes loceklis Guntars Strods.

Bruņuzivju fosīlijas

Sarunas gaitā varēs izzināt ihtiologa un paleoihtiologa darba specifiku un pētījumu metodes. Tiks meklētas atbildes uz jautājumiem, vai tīkls, āmurs un lāpsta ir legāli zvejas rīki. Apmeklētāji varēs iepazīt Latvijas un Ekvatoriālās Latvijas zivju daudzveidību un dzīvesveidu, kā arī uzzināt par saimnieciskas attieksmes principiem Latvijas zivju resursu tālredzīgā izmantošanā un uzturēšanā. Vakara gaitā būs iespējams apskatīt aizvēsturisku Latvijas zivju pārakmeņojumus no Latvijas Dabas muzeja krājuma.

Šā gada janvārī aprit tieši gads, kopš Dabas muzejā tika uzsākts pasākumu cikls "Dabas vakari". Nu jau par tradīciju kļuvušie Dabas vakari norisinās reizi mēnesī ceturtajā ceturtdienā, un katru reizi tie ir veltīti citam tematam. Dabas vakaros patīkamā gaisotnē pie tējas tases un tematiska cienasta ikvienam ir iespēja uzzināt ko jaunu, vienkārši un saprotami izzināt sarežģīto un zinātnisko. Apmeklētāji ir aicināti dalīties savās zināšanās un pieredzē neformālā gaisotnē.

Ieejas maksa - 1 Ls.

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties