Maija Matīsa un Uldis Pauzers - "Dubultizstāde"

Kristīne Ozola, 18.02.2010., 17:47

19. februārī plkst. 17.00 Tukumā, galerijā "Durvis" notiks Maijas Matīsas un Ulda Pauzera gleznu izstādes "Dubultizstāde" atklāšana.

Izstādē būs apskatāmas M. Matīsas subjektīvs dzīves atspoguļojums akrila tehnikā un U. Pauzera reālisma darbi eļļas tehnikā. Abu autoru kopā būšana vienā izstāžu telpā var pat likties savāda, bet tikpat labi uz to var raudzīties kā uz divu pretpolu pievilkšanos.

Mākslinieki - M. Matīsa un U. Pauzers - ir pazīstami kopš studiju laikiem. Ieiešana mākslā abiem autoriem notikusi tradicionālā veidā - caur J. Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolu un Latvijas Mākslas akadēmiju. Abi aktīvi glezno, rīko izstādes un paralēli privāti apmāca bērnus un jauniešus zīmēt un gleznot.

M. Matīsa pēdējos gados glezno ar akrilu, kas atšķirībā no eļļas tehnikas pieļauj radīt darbu īsākā laika periodā. Māksliniece savās gleznās cenšas tvert sajūtas, ko radījis kāds dzīves mirklis, kāds konkrēts priekšmets, kāds atmiņu uzplaiksnījums. M. Matīsas gleznas nereti balansē uz abstrakcijas robežas, bet kā saka pati māksliniece – visa pamatā tomēr ir kaut kas "pavisam reāls", kā ievu smarža, kā sajūta pie jūras vasaras saulrietā.

U. Pauzers savu gleznu pamatu rod reālisma tradīcijās, pie kurām arī stingri pieturas. Viņa gleznas top eļļas tehnikā, kas prasa salīdzinoši daudz laika un pacietības darba radīšanas procesā. Mākslinieks vēro dabu ar prasīga analītiķa skatienu. No 2009. gada mākslinieka uzmanības centrā nonākuši ziedi un sievietes.

Izstāde apskatāma līdz 25. martam. Ieeja bez maksas.

Darba laiks: P. un S. 9.00-15.00; no O. līdz Piektd. 9.00-17.00
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties