Latvijas Skolēnu mācību firmas piedalās Gadatirgū Beļģijā

Jānis Grandāns, 13.03.2010., 19:16

Skolēnu mācību firmas no Latvijas - "Latvian Beaver" (Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma profesionālā vidusskola) un SMF "The Finger's Shop" (Olaines 1. vidusskola), pārstāvēja Latviju Skolēnu mācību firmu Gadatirgū Beļģijā, kurš no 26.-28. februārim norisinājās Beļģijas pilsētā Antverpenē.

Skolēnu mācību firmu programma tLatvijas Skolēnu mācību firmas piedalās Gadatirgū Beļģijāiek īstenota Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras projekta "Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma" ietvaros, kuru līdzfinansē ERAF un ES, un to realizē biznesa izglītības biedrība Junior Achievement - Latvija (JAL).

Gadatirgū Beļģijā piedalījās vairāk kā 100 Skolēnu mācību firmas no vairākām Eiropas valstīm, kuras sacentās par iespējām iegūt uzvaru nominācijās - Inovatīvākais produkts, Labākais stends, Labākā pārdošanas komanda un Labākais mārketings.

Vita Strautiņa, Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma profesionālās vidusskolas ekonomikas skolotāja: "Vispirms, paldies Junior Achievement - Latvija par doto iespēju piedalīties šajā Gadatirgū. Dalība deva iespēju salīdzināt mūsu skolēnu darbus ar Eiropas pieredzi. Jāsecina, ka Latvijas pārstāvji bija vieni no pārliecinošākajiem dalībniekiem, jo ne tikai lieliski prezentēja savu veikumu, bet arī prata veiksmīgi dibināt biznesa kontaktus tālākai darbībai. Jāuzslavē JAL par viņu organizētajiem pasākumiem, jo Beļģijas Gadatirgus, salīdzinot ar JAL pasākumos redzēto, bija zemākā līmenī, taču - manuprāt - skolēniem dalība šajā Gadatirgū bija neatsverama pieredze!"

Latvijas pārstāvji Gadatirgū ieguva gan jaunu pieredzi, gan biznesa kontaktus, gan arī iespēju salīdzināt savu produkciju un firmas darbību ar citu Skolēnu mācību firmu veikumu.
Aija Giceviča, Olaines 1. vidusskolas 12. klases skolniece, SMF "The Finger's Shop": "Domāju, ka dalība starptautiskos Skolēnu mācību firmu Gadatirgos dod lielisku iespēju pārliecināties par savām spējām un to, ka mūsu paveiktais nebūt nav sliktākais uz kopējā Eiropas fona, kas tikai mums vēl dod lielāku pārliecību par mūsu uzņēmējspējām."
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты женщин (а) также молодых людей онлайн, на телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl


ienāktreģistrēties