LNMM nopludināta izstāžu zāle

Nataļja Sujunšalijeva, 25.02.2010., 12:55

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs paziņo, ka jumta avārijas rezultātā tika nopludināta LNMM izstāžu zāles Arsenāls II stāva Radošā darbnīca (Torņa ielā 1).

Tuvāko 6 mēnešu laikā izstāLNMM nopludināta izstāžu zāležu zāle nebūs izmantojama, tāpēc 2010.gadā plānotās izstādes tiek pārceltas uz 2011.gada sākumu.

2009. – 2010.gada sniegotās ziemas gaitā uz izstāžu zāles jumta ir sasnigusi bieza sniega kārta. Līdz šodienai muzejs jau divas reizes ir veicis jumta attīrīšanu no sniega. Tomēr intensīvās snigšanas laikā sniega sega veidojas no jauna, radot jaunus draudus gājējiem, jumta konstrukcijām un iespējamām applūšanām. Ņemot vērā to, ka ēkas jumts nav siltināts, sniegs uz jumta kūst, veidojot ūdens, kas notek jumta malās un tur sasalst. Ledus kārta ir aizsprostojusi visas notekas un ūdens, kas veidojas turpinoties kušanai, nevar notecēt zemē. Tas bojā jumta un sienu hidroizolāciju un notek no jumta jau cauri sienām.

Radušās situācijas rezultātā tika nopludināta otrā stāva izstāžu zāle, kas, sakarā ar sienu žūšanu, tuvāko 6 mēnešu laikā nebūs izmantojama izstādēm un citām aktivitātēm. Tika noņemta tikko atklātā izstāde, "Re, cik jauki!?" – Latvijas Nacionālā mākslas muzeja un Latvijas Mākslas akadēmijas Mākslas zinātnes nodaļas sadarbības projekts (izstāde šobrīd ir apskatāma stāvu zemāk vestibilā). Arī turpmākās plānotās izstādes nevarēs notikt.

Kūstošā sniega ūdens tāpat ir sabojājis blakus esošās telpas muzeja glezniecības restaurācijas darbnīcā, kur šobrīd vairs nevar notikt mākslas darbu restaurācijas process, un Gētes institūtā Rīgā.

Lai apturētu ūdens noplūdi, muzejs tuvākajās dienās veiks atkārtotu sniega attīrīšanu no jumta. Tomēr esam spiesti atzīmēt, ka Arsenāla ēkas jumta specifika nosaka jumta attīrīšanu no sniega un ledus burtiski pēc katras intensīvākas snigšanas.

Diemžēl, muzeja rīcībā esošais finansējums ir absolūti nepietiekošs šādu avārijas situāciju novēršanai ne tikai sniega attīrīšanā, bet arī sabojāto telpu remontu veikšanā.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties