Liepājā tiks svinēti Jūras svētki

Krista Kalnarāja, 05.07.2010., 09:52

10. jūlijā Liepājas promenādē pilsētas iedzīvotāji un viesi tiek aicināti uz Jūras svētku svinībām.

JauLiepājā tiks svinēti Jūras svētki no pulksten 13:00 visus sveiks Neptūns ar savām nārām, uz lielās skatuves notiks nacionālo kultūras kolektīvu koncerts ar dažādu tautu jūras dziesmām un dejām, notiks akcijas "Dzijām savienotās pilsētas" kulminācija Liepājā, bet ikviens izkustēties varēs jūrnieku sauszemes sporta spēlēs. Vakara noslēgumā jūras svētku ballē muzicēs Normunds Rutulis un koncertapvienība "Aģenti".

Pulksten 12:00 Jūras svētki Liepājā aizsāksies ar aizlūgumu pie pieminekļa Baltijas jūrā bojā gājušajiem jūrniekiem, savukārt no pulksten 13:00 visi tiek aicināti uz Liepājas promenādi. Uz lielās skatuves visas dienas garumā uzstāsies dažādu tautu nacionālās biedrības un kolektīvi, lai iepazīstinātu ar savām jūras dziesmās un dejām. Liepājas promenādē piestās arī Neptūns ar savām nārām, kā arī darbosies Jūras svētku tirdziņš.

Jau otro gadu Latvija notiek atradīšanas čempionāts, kura ietvaros tiek organizēta akcija "Dzijām savienotas pilsētas". Akcijā iesaistījušās arī adītājas no Liepājas, kuras Jūras svētku laikā prezentēs savu veikumu ar moto "Mūsu karogs ir meiteņu brunči, tas ir karogs, kas mūžīgi plīv’!". Plašāka informācija par akciju, kas notiek vairākās Latvijas pilsētās, pieejama mājas lapā www.uzadi.lv.

Tradicionāli Jūras svētkos Liepājā norisinās arī starptautiskais ielu teātru festivāls "Zeme. Debess. Jūra.", ko šogad Liepājas Leļļu teātris organizē jau ceturto reizi, pulcējot māksliniekus no tādām valstīm kā Nīderlande, Krievija, Lietuva un Latvija.

ogad savu 15. jubileju svin arī mākslinieka Aivara Kleina un Ingas Kleinas iedibinātais gleznotāju un zīmētāju plenērs. Nedēļu pirms Jūras svētkiem mākslinieki strādā Liepājas ielās, lai Jūras svētku ietvaros savu veikumu prezentētu izstādē, kas būs apskatāma promenādē.

Pirmo gadu savs plenērs ar nosaukumu "Mazā marīna" tiek organizēts arī pašiem mazākajiem gleznot un zīmēt pratējiem. No pulksten 13:00 mazie liepājnieki un pilsētas viesi tiek aicināti pulcēties uz promenādes gājēju tiltiņa.

Sadarbībā ar Liepājas sporta pārvaldi no pulksten 14:00 līdz 15:00 ikvienam būs iespēja savu varēšanu izmēģināt jūrnieku sauszemes sporta aktivitātēs.

No pulksten 20:00 uz lielās skatuves kāps koncertapvienība "Aģenti" un ar skaistām dziesmām klātesošos priecēs Normunds Rutulis. Bet pēc svētku balles viss turpināsies viesmīlīgajā klubā "Fontaine palace".

Papildus informācija mājas lapā: www.liepajaskultura.lv
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties