Liepāja 385. dzimšanas dienu atzīmēs ar plašu kultūras programmu

Krista Kalnarāja, 03.03.2010., 12:01

"Liepājā viss vienmēr ir citādi nekā pārējā Latvijā. Tā ir talantu pilsēta – vieta, kur vienmēr pieņem izaicinājumu un bieži uzvar" – tā sākas raksts žurnāla "Latvijas arhitektūra" februāra numurā par izcilā arhitekta Paula Maksa Berči izdomu un variāciju spožumu, piedāvājot Liepājai 19. gs. būvēt tādas celtnes, kādas nav redzamas nevienā citā Latvijas pilsētā.

Ne mazāka vienmēr bijusi liepājnieku pašaLiepāja 385. dzimšanas dienu atzīmēs ar plašu kultūras programmupliecināšanās vēlme kultūras jomā. Šis gads nav izņēmums un jau martā ikviens Latvijas iedzīvotājs tiek aicināts apmeklēt plašu Liepājas dzimšanas dienas pasākumu klāstu.

Liepājas 385. dzimšanas dienas svinības iesāksies 14. martā ar Liepājas leļļu teātra izrādi "Liepājas vēstures kambari", kur mazie skatītāji kopā ar māmiņu un tēti iepazīs Liepāju no vēsturiska skatu punkta. 17. martā Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē notiks pilsētas koru lielkoncerts "Manas mājas", kurā skanēs skaistākās Liepājas komponistu melodijas.

Savukārt tieši pilsētas dzimšanas dienā 18. martā gaidāms kāds īpašs notikums - producents Guntis Kolerts Liepājas Olimpiskajā centrā aicina uz grandiozu Liepājas Simfoniskā orķestra un solistu koncertu "Mēs – Liepājai 385!". Uz vienas skatuves satiksies esošie un bijušie liepājnieki un Liepājas draugi – Latvijas mūzikas zieds - Aivars Brīze, Zigfrīds Muktupāvels, Ance Krauze, Mārtiņš Freimanis, Jānis Grodums, Guntis Veits, Aivars Hermanis, Uldis Marhilevičs, Ivo Fomins, Ainars Virga, Felikss Ķiģelis, Kristina Zaharova, Marts Kristians Kalniņš, Edijs Šnipke, Sigita Jevgļevska, Ieva Dreimane, Linda Rozentāle, duets "Musiq", koris "Laiks" Ilzes Balodes vadībā. Biļetes uz šo notikumu maksā tikai 385 santīmus!

Savu kulmināciju svētku pasākumi sasniegs piektdien, 19. martā, kad Liepājas Olimpiskajā centrā notiks "Goda un Gada liepājnieks 2009" apbalvošanas ceremonija un koncerta "Imanta Kalniņa kino un teātra mūzikas pērles" simfonisko miniatūru pirmatskaņojums Liepājas simfoniskā orķestra un viesdiriģenta Normunda Šnē izpildījumā.

20. un 21. martā pilsētas promenādē ikvienam interesentam tiks piedāvāta NBS karakuģu apskate, bet sestdien pulksten 14:00 pazīstamā vēsturnieka Gunāra Silakaktiņa vadībā sāksies ekskursija pa pilsētu "Berči laiks Liepājā", jo 2010. gads ir arī izcilā arhitekta Paula Maksa Berči 170. jubilejas gads. Arī kurzemnieki pasniegs dāvanu Liepājai dzimšanas dienā – divas dienas 20. un 21. martā Liepājas Latviešu biedrības namā norisināsies Latvijas amatierteātru iestudējumu parāde "Gada izrāde 2009" ar devīzi "Kurzemnieki Liepājai".

Bet svētdien, 21. martā visi aicināti uz pastaigu visai ģimenei - "Liepājas gadsimtu mistērijas". Tā iecerēta kā vēsturiska pastaiga, atklājot izcilā arhitekta Paula Maksa Berči projektēto un 2009. gadā rekonstruēto Gulbju dīķi Liepājas Jūrmalas parkā. Kopīgi tiks modināts pavasaris, būs gan teatralizētas vēsturiskas atklāsmes, bukinistu piedāvāts grāmatu tirdziņš, dziesmas, dzejas, dejas, lustes, cirks, mandele, gan iespēja baudīt vēderpriekus.

Vēl īpašus svētku piedāvājumus sarūpējis gan Liepājas Bērnu un jauniešu kultūras centrs, gan Liepājas muzejs, gan Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojs, kas sagatavojis vēl nebijušus ekskursiju maršrutus, gan pilsētas klubi un kafejnīcas.

Brauciet ciemos – svinēsim kopā!

Ar visu svētku programmas piedāvājumu, kā arī ar kultūras aktivitātēm visa gada garumā ir iespēja iepazīties interneta vidē: www.liepaja2014.lv
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties