Lieldienu pasākumi Liepājā

Krista Kalnarāja, 30.03.2010., 19:06

Lieldienu brīvdienās pasākumu organizētāji iedzīvotājus Liepājā un reģionā "lutinās" ar vairākiem koncertiem un interesantiem pasākumiem, bet Rožu laukumā notiks Lielā Zaķa Lieldienu lustes.

Lieldienu pasākumi LiepājāAr koncertu 1. aprīlī pulksten 19:00 Liepājas latviešu biedrības namā savu Latvijas koncertturneju turpinās pagājušās sezonas TV3 šova "Koru karu" laureāti - Ata Auzāna vadītais Oranžais koris. Kora jaunajā programmā, kam dots nosaukums "Atver acis" iekļauti četrpadsmit jauni skaņdarbi - dažādu populāru izpildītāju dziesmas latviešu, krievu un angļu valodā.

Lai gan tūrisma sezona Karostas cietumā sāksies tikai maijā, Karostas cietums jau aprīlī nedēļas nogalēs būs atvērts apmeklētājiem. Cietums gaidīs apmeklētājus no pulksten 11:00 līdz 16:00 Lieldienu brīvdienās no 2. aprīļa līdz 5. aprīlim.

No 2. aprīļa Liepājas muzejā būs apskatāma Liepājas skolēnu mājturības un tehnoloģiju rokdarbu izstāde. Būs apskatāmi 2009./2010. mācību gada mājturības un tehnoloģijas stundās gan zēnu, gan meiteņu mākslinieciskās jaunrades praktiskie darbi.

3. aprīlī Liepājas Latviešu biedrības namā notiks Starptautiskās mūsdienu deju sacensības ''Liepājas kauss 2010''. Bet Liepājas teātrī 3. aprīlī ir iespēja noskatīties izrādi "Hanana".
Savukārt 4. aprīlī pulksten 10:00 Liepājas Sv. Pāvila baptistu baznīcā Liepājas Simfonskā orķestra izpildījumā klausītāji dzirdēs A. Jurjāna Barkarollu, J.S.Baha Svītu orķestrim Nr.2 un E.Grīga svītu "No Holberga laikiem". Šajā reizē īpaši interesantu pārsteigumu ir sagatavojis orķestra galvenais diriģents Atvars Lakstīgala, kurš ne tikai diriģēs programmu, bet piedalīsies arī kā solists – mežradznieks. Tai pašā svētdienā, 4. aprīlī pulksten 14:00 Grobiņas Sv. Brigitas Romas katoļu baznīcā un pulksten 16:30 Bātas - Vaiņodes Ev. luteriskā baznīcā Liepājas simfoniskā orķestra koka pūšamo un metālpūšamo instrumentu kvinteti iepriecinās klausītājus ar baroka un klasicisma laika mūziku. Visi koncerti klausītājiem būs pieejami par ziedojumiem.

Sarīkojumā "Raibs kā Lieldienu ola" Rožu laukumā 4. aprīlī pulksten 12:00 gaidāmas dziesmas un dejas, pavasara ieskandināšana un leļļu izrāde, olu ripināšana un šūpošanās. Lieldienu puzuru, rotu un "Lidojošo olu" darināšana, saldā darbnīca un Pavasara raibās modes skate.

Pasākuma organizatori aicina ģērbties koši un ņemt līdzi izpūstu oliņu puzurim, kā arī vismaz vienu raibu olu ripināšanai. Pasākumā piedalīsies Liepājas Leļļu teātris, Liepājas BJC struktūrvienības "Vaduguns" pūtēju orķestris, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra bērnu deju kolektīvs "Krustiņi" un bērnu vokālā studija "Pērlītes", Tautas deju ansamblis "Rucavietis", vidējās paaudzes deju kolektīvs "Rucavietis" un folkloras kopas "Vēlava" un "Saknes", tautas lietišķās mākslas studijas "Kursa" un "Liepava", ziedu dizaina studija "Liepzars", cirka studija "Beztemata" un Elīnas Štobes estētikas studija.

4. aprīlī pulksten 17:00 Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē atkal būs iespēja tikties ar atraktīvo Latvijas mūziķi Intaru Busuli, kurš šoreiz Liepājā ierodas ar jaunu koncertprogrammu. Mūziķis uzstāsies kopā ar slaveno Izraēlas etniskā džeza ansambli "The Jerusalem Jazz Band".

Visai kultūras aktivitāšu programmai iespējams sekot līdzi mājas lapā www.liepaja2014.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax

হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab


ienāktreģistrēties