Lieldienas Tukumā - Durbes pilī un Pastariņa muzejā

Kristīne Ozola, 30.03.2010., 18:49

Līdz ar pavasara iestāšanos tiek svinētas Lieldienas jeb Lielā diena. Tie ir svētki, kas simbolizē gaismas uzvaru pār ziemu un tumsu. Svētkiem sagatavoties aicinām Durbes pilī, bet svinēt - Pastariņa muzejā.

Lieldienas Tukumā3. aprīlī 14.00 Durbes pilī (M. Parka iela 7, Tukums) notiks gatavošanās Lieldienām. Apmeklētāji līdzi ņemot savas olas, varēs mācīties tās gatavot un nogaršot pēc īpašas muižas receptes. Dalīsimies arī krāsošanas noslēpumos un tradīcijās!

Savukārt 4. aprīlī 11.00 Pastariņa muzejā (Zentenes pagasts "Bisnieki", Dzirciems, Tukuma novads) notiks Lieldienu svinēšanas pasākums kopā ar Zentenes kultūras nama un Sēmes pagasta tautas nama pašdarbniekiem.

Tie, kas vēl nebūs paspējuši nokrāsot olas, varēs sagatavot savu īpašo olu, izmantojot dabas materiālus - sūnas, zālītes, sīpolu un apšu mizas vai citos materiālos. Pastariņa muzeja saimnieces tās palīdzēt izvārīt. Azartiskākie varēs izmēģināt spēkus olu sišanā. Jāatceras - ja ola saplīst, tā jāatdod tam, kurš olu saplēsis.

Ēdot Lieldienu olas, nedrīkst aizmirst piebērt sāli, lai nebūtu jāmelo! Arī šūpošanos Lieldienās nevar aizmirst. Šī ir tā reize, kad uz šūpolēm jādodas maziem un arī lielajiem, jo kurš Lieldienās daudz šūpojas, to vasarā nekož odi. Ikviens varēs vērot un piedalīties Pastariņa maizītes gatavošanā un sviesta kulšanā. Sēmes amatierteātris priecēs ar Lieldienu ainiņām un vietējie amatnieki tirgosies ar saviem darinājumiem.

Kurš pirmās Lieldienas rītā pirmais iziet laukā, tam tai gadā laba laime; ja grib, lai vaigi būtu sārti, tad Lieldienas rītā pirms saules vajag apēst 13 dzērveņu ogas; Lieldienas rītā redzētie sapņi piepildās - šie ir tikai daži no daudzajiem Lieldienu ticējumiem, ja arī Tu kādu zini, piedalies Pastariņa ticējumu konkursā.

Uz tikšanos Durbes pilī un Pastariņa muzejā jautri kopā pavadīt Lieldienas!


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты барышень равным образом юношей он-лайн, в течение телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl


ienāktreģistrēties