"Leļļu svētkos" mēneša garumā vāks ziedojumus

Diāna Gubanova, 17.08.2010., 06:27

19. augustā, plkst. 18:00 salonā "Figaro Art" Vecrīgā (adrese: Torņa iela 4, III-B), atklājot unikālu leļļu izstādi, pirmo reizi tiks svinēti leļļu svētki jeb "Doll Fest".

Izstādē, kas būs apskatāma līdz pat 12. septembrim, ar saviem darbiem piedalīsies vairāk nekā 20 profesionāli leļļu meistari no Baltijas valstīm un Krievijas, kā arī 12 topošie leļļu mākslinieki ar savu veikumu. Svētki, kuru laikā plānoti vairāki pasākumi, tiek rīkoti labdarības akcijas "Skolas soma" ietvaros ar mērķi piesaistīt ziedojumus un palīdzēt uzsākt skolas gaitas Kandavas mazturīgo ģimeņu pirmklasniekiem.

Leļļu svētkus "Doll Fest" organizē Jaunatnes darbinieku asociācija "Zelta Tilts" sadarbībā ar Baltijas autorleļļu un rotaļlietu meistaru ģildi. "Mūsu biedrības labdarības atbalsts jau līdz šim ir bijis vērsts tieši Kandavas novada ļaudīm, tāpēc, veidojot leļļu mākslas izstādi, vēlējāmies ne tikai iepriecināt citus, bet vienlaikus atbalstīt savējos. Uzzinot, ka pirmklasniekiem no mazturīgām ģimenēm nepieciešama palīdzība skolas gaitu uzsākšanai, uzreiz bijām gatavi darboties un palīdzēt, cik mūsu spēkos. Iespējams nākamgad sniegsim atbalstu arī kādam citam novadam," stāsta Jaunatnes darbinieku asociācijas "Zelta Tilts" valdes priekšsēdētāja Ingvilda Knāviņa.

Lai izdotos savākt pēc iespējas vairāk līdzekļu, tādējādi palīdzot visām mazturīgajām Kandavas ģimenēm, leļļu svētku "Doll Fest" ietvaros plānoti vēl vairāki pasākumi. 1. septembrī no plkst. 15:00 līdz 18:00 salonā "Figaro Art" Vecrīgā īpaši mazajiem izstādes apmeklētājiem tiks rīkotas rotaļas ar lellēm "Mana burvīgā lelle". Bērni uz pasākumu tiek aicināti ņemt līdzi arī savu iemīļoto lelli.

Savukārt 2. septembrī no plkst. 16:00 līdz 18:00 ikviens tiek mīļi gaidīts uz "Leļļu viesībām". Tajās ar leļļu palīdzību teātra valodā būs iespēja katram vairāk izzināt sevi. Pasākumā par svētku noskaņu rūpēsies RSU mākslas terapijas studiju programmas pasniedzējas Aelitas Vagale un Velga Sudraba kopā ar Drāmas terapijas studentiem. Tā kā viesu skaits ir ierobežots, dalībniekus lūgums pieteikties līdz 30. augustam, zvanot Ingvildai Knāviņai pa tālruni 29391194.

Turpretim 4. un 11. septembrī mākslinieces Annas Uvarovas vadībā notiks leļļu pagatavošanas meistarklases. Pieteikties lūgums, zvanot Diānai Gubanovai pa tālruni 29502492.

Kā viens no svarīgākajiem pasākumiem iecerēta leļļu izsole "Price Roundabout" jeb "Solīšanas karuselis", kas notiks 9. septembrī plkst. 18:00 salonā "Figaro Art". Tās laikā ikvienam būs iespēja ne tikai iegādāties kādu sev tīkamu lelli-mākslas darbu, bet arī tikties ar leļļu autoriem. Visi izsolē iegūtie līdzekļi tiks ziedoti Kandavas mazturīgo ģimeņu pirmklasnieku skolas gaitu uzsākšanai.

"Plānots, ka leļļu svētki "Doll Fest" varētu kļūt par ikgadēju tradīciju, piesaistot leļļu māksliniekus ne tikai no Baltijas un tuvējām kaimiņvalstīm, bet arī citām pasaules malām," norāda I. Knāviņa.

 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Γεια σου, ήθελα να μάθω την τιμή σας.

Robertunsab

Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat

Прелестная девушка повстречается джентельмена чтобы прогулок под луной, телеграм @wanowes

KennethTem


ienāktreģistrēties