Latvijas digitālais dizains jau trešo reizi saņem balvu prestižajā multimediju festivālā FIAMP 2009!

Madara Dzalbe, 02.03.2010., 08:51

Starptautiskajā audiovizuālā un multimediju festivāla FIAMP 2009* konkursā, kas šogad norisinājās Turīnā, Itālijā, Latviju pārstāvēja Dd studio un Dd laboratory ar multimediju programmu "Latvijas Tautas fronte: dzīvā vēsture", iegūstot GRAND PRIX CD/DVD kategorijā.

FIAMP 2009 ir lielākais pLatvijas digitālais dizains jau trešo reizi saņem balvu prestižajā multimediju festivālā FIAMP 2009!asaules mēroga multimediju konkurss, kuru organizē Starptautiskā muzeju audio-vizuālā komiteja (AVICOM). Tajā ar radošiem un inovatīviem projektiem piedalās speciālisti, kas rada multimediju produktus muzejiem visā pasaulē un darbojas kultūras mantojuma saglabāšanas un izplatīšanas jomā, izmantojot jaunākās tehnoloģijas un digitālās kultūrvides iespējas.

Šogad Dd studio pārstāvis – radošais direktors Jānis Mitrēvics – tika uzaicināts piedalīties FIAMP 2009 festivāla apbalvošanas ceremonijā, kas notika 2010. gada 14. februārī Nacionālajā kino muzejā Turīnā, Itālijā. Dd studio un Dd laboratory veidotā multimediju programma "Latvijas Tautas fronte: dzīvā vēsture" saņēma GRAND PRIX šajā nozīmīgajā festivālā. Multimediju programma tika nominēta apbalvošanai CD/DVD kategorijā kopā ar 11 citiem projektiem no Francijas, Vācijas, Horvātijas, Portugāles, Čehijas, Jemenas, Dānijas un Itālijas.

Multimediju programma "Latvijas Tautas fronte: dzīvā vēsture" stāsta par tautas kustības – Latvijas Tautas frontes vēsturi no tās dibināšanas līdz Latvijas neatkarības atgūšanai. Programmas lietotājs ar multimediju tehnoloģiju palīdzību var ceļot pa astoņām diska sadaļām, aplūkojot vairāk nekā simts tā laika fotoattēlu, apskatot tuvplānā unikālus dokumentus, noskatoties videomateriālus un intervijas ar pazīstamiem Latvijas Tautas frontes aktīvistiem. Programmas galvenā mērķauditorija ir vidusskolēns un jaunietis, kurš, apskatot disku, iegūst ļoti plašu informāciju par tā laika notikumiem un iepazīst valstiskās neatkarības, pilsoniskās līdzdalības un patriotisma nozīmi gan katra cilvēka, gan mūsu tautas dzīvē. Multimediju programma ir veidota latviešu un angļu valodā.

Jau iepriekšējos gados Latviju šajā konkursā ļoti veiksmīgi ir pārstāvējusi Dd studio. 2007. gadā ar mērķi popularizēt Latvijas digitālās multimediju kultūras sasniegumus un veicināt to iekļaušanos starptautiskajā apritē konkursā tika iesniegts projekts "Jūrmalas pilsētas muzeja digitālā ekspozīcija". Dd studio ieguva speciālbalvu kategorijā "Interaktīvie kioski" par bagātīgu dokumentālā materiāla izmantošanu un veiksmīgu montāžu digitālajā ekspozīcijā.

Festivālā FIAMP 2006 piedalījās Dd studio projekts multimediju CD "rainis_2005.lv", kas ieguva zelta godalgu kategorijā multimediju CD/DVD. Savukārt cits Dd studio darbs – multimediju CD "Aleksandrs Čaks. Biogrāfisks multimediju CD" tika nominēts finālam.

Dd studio radošais direktors uzsver: "Svarīgi ir līdzarboties starptautiskā vidē arī tāpēc, lai vienīgā karstā ziņa no Latvijas nebūtu tikai krīze!"
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
cp loli ==> eit.tw/04G9JV <== ==> url.epoch.tw/Z4RGq <==

BobbyBrock

Balancing CPU Load with the Best Optimizers: A How-To Guide cpu software <a href=cpu-optimization-app.com>cpu-optimization-app.com</a> .

cpu_optimizer_hgPn

Hi, We are a provider of premium databases for companies. I want to know if you need any sort of data for your business? Please respond to this email and let us know what you are looking for. Regards Jannes

Emmanuel


ienāktreģistrēties