"Lampyride" performances

Anete Jansoni, 13.10.2015., 15:57

16. oktobrī, plkst. 20.00 "Kaņepes Kultūras centrā" uzstāsies mākslinieku apvienība no Nīderlandes "iii". Viņi piedāvās četras performances, kuras būs iespējams vērot 16. oktobrī divas reizes – plkst. 20.00 un 22.00.

"Lampyride""Lampyride" tiek reprezentēta kā audio vizuāla performance, kuras laikā mazas portatīvas, rokā turamas ierīces tiek izsniegtas skatītājiem. Skatītāji darbojas kā šo autonomo ierīču pārvadātāji, veicinot komunikāciju starp "Lampyride". "Lampyride" ir mākslīgi radījumi, kuru vārds radies no jāņtārpiņu dzimtas zinātniskā nosaukuma. Tie komunicē savā starpā apmainoties signāliem noteiktās telpas robežās, kuras ir cilvēka uztveres diapazonā. Lampyride ir arī parazīti. Pārvietošanās spēju trūkuma dēļ tie paļaujas uz cilvēkiem, lai viņi kustēdamies apkārt atrastu tiem pāriniekus.

"Spine spinning" ir performance, kura pēta mugurkaula kustību cilvēka ķermenī. Mākslinieks pārveido cilvēka ķermeni nepazīstamā radījumā, izmantojot un pastiprinot gaismas un skaņas ietekmi tajā, kā tiek uztverts ķermenis.

"Murmur – singing" laikā mākslinieces demonstrē gaismas un skaņas savstarpējo iedarbību, izmantojot pašizgatavotas analogas iekārtas, kuras projicē zemas frekvences radītās vibrācijas šķidrumā, saslēdzot skatītāju uzmanību. Burbuļojoša skaņa pārtop vētrā, atspoguļojoties hipnotiski plūstošajos gaismas un vibrējošā ūdens attēlos.

"Transitory presences" performance ir veidota kā gaistoša tikšanās starp skaņu, smaržu un īslaicīgiem siluetiem, kuri atklājas aromātiskās dūmu dejās. Vīraka, gaismas un skaņas mijiedarbība!

Ieejas maksa: 1EUR. Sīkāka informācija: www.kanepes.lv un iiinitiative.org.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties