Kultūras un mākslas projekts "NOASS"

Kate Zilgalve, 14.05.2015., 08:04

Starptautiskās Muzeju nakts laikā, 16. maijā, plkst. 19.00 savas durvis apmeklētājiem vērs Kultūras un mākslas projekts "NOASS", kas ar vērienīgu un plašu programmu sagaidīs jau 17. sezonu.

Kultūras un mākslas projekts "NOASS"Aizraujošo un piesātināto sezonas atklāšanas pasākumu virkni aizsāks divu video darbu - Džeja Nīdhama (Jay Needham), Dr. Endrū Karvera (Dr. Andrew Carver) un "The April Group" - "Zeme pazūd / The Ground Falls Away" un Kurta Flekenšteina (Kurt Fleckenstein) Ukrainā filmētās mākslas performances "Все буде добре / Viss būs labi" (tulk. no ukraiņu valodas) – prezentācijas.

Video darbā "Zeme pazūd" tiek apraksta skaidri redzamā kultūru saskare, ko rada konservācijas un ekonomikas ekspansijas kontrastējošās attiecības Panamas kanāla zonā, savukārt Kurta Flekenšteina video darbā ir ietverts autora mākslinieciskā veidā paustais protestu pret Krievijas cīņu par varu, netieši vēršoties pie Krievijas ar lūgumu atvainoties Ukrainai un atjaunot Ukrainas robežas.

Sezonas atklāšanas ietvaros tiks atklāta arī vācu komponista, izpildītāja un pētnieka Hansa Holgera Rutsa (Hanns Holger Rutz) personālizstāde "Konfigurācija", kurā būs aplūkojama "NOASS" mākslinieku rezidencē tapusī noteiktas vietas - upju kuģu piestātnes jeb debarkadera Betanovuss - specifikai radītā skaņas un video instalācija "Konfigurācija", kas būs apskatāma līdz pat 28. maijam.

Radītajā darbā satiekas trīs lietas: mākslinieka pēdējā laikā tapušo darbu īpatnējā blakus efekta izraisītā spēja attīstīt materiāli vizuālu valodu, bieži vien ar nepieciešamību saprast algoritmus; skaņu ģenētiskā programmēšana un formālo elementu "iedarbināšana" ar specifiskas telpas, izkārtojuma un atmosfēras palīdzību, izmantojot uz vietas atrastus objektus. Darbs tapis ar Austrijas federālās zemes Štīrijas atbalstu.

Atklāšanas pasākuma noslēgumā plkst. 21.00 pasākuma apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar trīs skaņas mākslinieku - Īana Duglasa Mūra (Ian Douglas Moore), Pola Nikolasa Rota (Paul Nicholas Roth) un Mārtiņa Roķa - radošo izpausmju mijiedarbību performances – koncerta formātā.

Atrašanās vieta: Peldošais mākslas centrs "NOASS", AB Dambis 2, Rīga, LV-1048.

Darba laiks: 16. maijs – 16. oktobris; otrdienās – svētdienās 11.00 – 19.00; pirmdienās – slēgts.

Muzeja darba laikā darbojas arī kafejnīca. Ieeja bez maksas.

Vairāk informācijas mājas lapā: www.noass.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties