Ieva Rācene un Paula Lieldidža-Kolbina gūst panākumus Korejas Starptautiskajā baleta konkursā

Irbe Treile, 14.07.2015., 11:22

Latvijas Nacionālā baleta soliste Ieva Rācene un Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas absolvente Paula Lieldidža-Kolbina Korejas starptautiskajā baleta festivālā (Korean International Ballet Competition) ieguvušas godalgotas vietas.

Ieva Rācene un Paula Lieldidža-Kolbina gūst panākumus Korejas Starptautiskajā baleta konkursāIeva Rācene startēja konkursa vecākajā grupā un ieguva trešo vietu (pirmā vieta šajā kategorijā netika pasniegta). Savukārt Paula Lieldidža-Kolbina, kas Latvijas Nacionālajam baletam pievienosies jaunajā sezonā, junioru konkurencē ieguva sudraba medaļu. Jau otro gadu konkursa žūrijā darbojās Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis, kurš dalībniekiem arī pasniedza variāciju un duetu meistarklases.

"Konkursa vecākajā grupā šogad bija ļoti liela konkurence – pirmajā kārtā 15 "pas de deux" un 46 solo numuri. Ieva Rācene izcili sevi parādīja otrajā kārtā laikmetīgajā dejā, izpildot fragmentu no baleta "Tikko" un tuvāko konkurenti pārspējot par deviņiem punktiem. Ieva dejoja arī variācijas no baletiem "Dons Kihots", "Pahita", "Bajadēra" un variāciju no "grand pas clasique". Priecājos, ka Latvijas baleta skola šajā konkursā tiek vērtēta augstu – jau iepriekš sudraba medaļas tajā saņēmušas Evelīna Godunova un Annija Kopštāle," stāsta Aivars Leimanis.

"Man ir gandarījums, ka saņēmos un piedalījos starptautiskā konkursā. Biju sev izvirzījusi uzdevumu iekļūt finālā, ko arī paveicu. Kad rīkotāji man pateica, ka vajadzēs dejot galā koncertā, pat neiedomājos, ka tajā dejo uzvarētāji. Man bija tāds prieks un gandarījums par iekļūšanu finālā! Galā koncertā ar baudu nodejoju Elzas Leimanes-Martinovas veidoto laikmetīgo horeogrāfiju, kurā jūtos kā zivs ūdenī. Ja vēl kādreiz piedalīšos konkursā, tad noteikti kopā ar partneri. Vienam tas ir daudz grūtāk, no partnera var gūt atbalstu. Tomēr kopumā konkursa atmosfēra bija laba – sadraudzējāmies ar vairākiem dalībniekiem, brauksim viens pie otra ciemos," saka Ieva Rācene, kuras vasaras plānos ir arī dalība Avinjonas festivālā Francijā.

Korejas starptautiskais baleta festivāls šogad notika jau astoto reizi, un tajā piedalījās dejotāji no visas pasaules.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany

Dia duit, theastaigh uaim do phraghas a fháil.

Robertunsab


ienāktreģistrēties