Rīgā viesosies "Kartona pilsētas" ("Cardboardia Town") pārstāvji

Elīna Hermansone, 11.08.2010., 06:21

12. un 13. augustā Rīgā viesosies kultūras organizācijas "Kartona pilsēta" ("Cardboardia Town") pārstāvji, lai Laikmetīgās mākslas centra programmā "Brigāde" sniegtu vieslekciju un vadītu radošu darbnīcu.

"Cardboardia Town" ir radoša Maskavas kultūras organizācija ar sociāliem mērķiem, kas dažādās pilsētās (Maskavā, Helsinkos, Berlīnē; plānots arī citur) ir uzcēlusi pagaidu pilsētu no kartona, kurā cilvēki dzīvo pēc jauniem noteikumiem, ievieš savu valūtu un organizē dažādus pasākumus, kas risina aktuālos jautājumus sabiedrībā, kā arī ļauj ekonomiski aktīvi piedalīties daudziem radošās industrijas pārstāvjiem.

12. augustā plkst.10.00 Rīgas Rātsnamā (Rātslaukumā 1), 508. telpā, "Cardboardia Town" pārstāvji Sergejs Korsakovs un Svetlana Potjakina sniegs prezentāciju par pagaidu kartona pilsētu, kas aicina būt atvērtiem dažādiem radošiem risinājumiem. Vieslekcija notiks angļu valodā.

13. augustā, no plkst. 10 līdz 15 Rīgas Centrāltirgū, pie gaļas paviljona "Cardboardia Town" pārstāvji vadīs radošu darbnīcu "Akmens, šķēres, papīrīt`s", kurā interesenti tiek aicināti iesaistīties risinājumu izstrādāšanā sociāliem, vietējo kopienu un citiem jautājumiem. Darbnīcas laikā radītie risinājumi tiks prezentēti pasākuma noslēgumā. Darbnīca norisināsies krievu un angļu valodā.

"Cardboardia Town" pārstāvju viesošanās Rīgā notiek LMC projektu konkursa programmas "Brigāde" ietvaros. "Brigāde" atbalsta radošas "brigādes", kas ar mākslu un kultūru spēj uzlabot pilsētvidi, attīstīt vietējās kopienas, atrisināt sociālas problēmas un radīt finansiāli patstāvīgus risinājumus, tādējādi veicinot ekonomisko izaugsmi.

Pasākumi ir atvērti ikvienam interesentam. Aicinām rast iespēju un piedalīties, tādejādi gūstot jaunu pieredzi un zināšanas par radošās un sociālās uzņēmējdarbības lomu valsts attīstībā.

Projekta sadarbības partneri un atbalstītāji ir Sorosa fonds – Latvija, SEB banka, DUKA, Rīgas Dome, Britu Padome, Rīgas Ekonomikas augstskola.

Programmu finansē Sorosa fonds – Latvija no Sorosa Ārkārtas palīdzības fonda (Emergency Fund), kas ir izveidots, lai mazinātu krīzes sekas 20 Austrumeiropas un Vidusāzijas reģiona valstīs. Uz finansiālo atbalstu no Ārkārtas palīdzības fonda var pretendēt: Albānija, Armēnija, Bosnija un Hercegovina, Bulgārija, Čehija, Igaunija, Ungārija, Kosova, Kirgizstāna, Latvija, Lietuva, Maķedonija, Moldova, Melnkalne, Polija, Rumānija, Serbija, Slovākija, Tadžikistāna un Ukraina.

Vairāk informācijas par "Cardboardia Town".
Pilna informācija par programmu "Brigāde".
Sekojiet mums: https://twitter.com/brigade_lv
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties