Jūrmalā pirmo reizi norisināsies radošās un aktīvās atpūtas svētki "ZZ Festivāls"

Kristīne Rasnača, 21.05.2015., 11:56

30. maijā Jūrmalā norisināsies vērienīgi aktīvās un radošās atpūtas svētki "ZZ Festivāls".

Jūrmalā pirmo reizi norisināsies radošās un aktīvās atpūtas svētki "ZZ Festivāls"Festivāla programma sniegs kvalitatīvas izklaides iespējas gan aktīvās atpūtas piekritējiem, gan ģimenēm ar bērniem, kā arī sportisku un ekstrēmu aktivitāšu cienītājiem un mūzikas mīļiem. Visas dienas garumā, no plkst. 10.00 līdz 20.00, Dzintaru Mežaparkā un Dzintaru pludmalē apmeklētājus priecēs Latvijā zināmu mūziķu uzstāšanās, šovi, izrādes, radošās darbnīcas, sporta sacensības, ekstrēmi paraugdemonstrējumi un citas aizraujošas aktivitātes. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Brīvdabas koncertu cienītāji visas dienas garumā uz "ZZ Festivāla" lielās skatuves Dzintaru pludmalē varēs vērot pazīstamu mūziķu uzstāšanos. Festivāla apmeklētājus priecēs tādi pašmāju mūziķi kā Aminata, Miks Dukurs, Edavārdi, viens no Latvijas labākajiem dīdžejiem DJ Aspirīns, kā arī jaunā un daudzsološā dziedātāja PYOR un igauņu alternatīvā roka trio "Slippery Slope". Tāpat uz festivāla skatuves būs skatāmas talantu konkursa "ZZ Talanti" finālistu uzstāšanās.

Turpat pludmalē improvizācijas teātra studijas "Artišoks" un "Tea Tree" skatītājus priecēs ar asprātīgiem jokiem un improvizācijas burvību, un apmeklētāji varēs baudīt arī dažādas sportiskas aktivitātes un stafetes – iemēģināt spēkus braukšanā ar skimbordu, piedalīties Amerikas indiāņu tradicionālajā spēlē "Dārni", iemācīties valdīt lidojošo šķīvīti pāru vai komandu spēlē "You.fo" un "Ufogolf", kā arī pierādīt savas ģimenes veiklību ģimenes stafetēs.

Savukārt Dzintaru Mežaparkā notiks "Marka Rotko Mākslas centra" radošās aktivitātes, un apmeklētāji varēs iejusties mākslinieka grafiķa ādā. Pateicoties "Aspired" tehniski radošajām darbnīcām, būs unikāla iespēja izveidot savu Rūba Goldberga mašīnu, izgatavot un palaist kosmosā raķeti, atkārtot Edisona eksperimentu ar elektrības spuldzīti, uzbūvēt savu vēja ģeneratoru un uztaisīt atlecošo bumbiņu un Flaberi. Tāpat šeit norisināsies arī slavenā Tartu "AHHAA" centra viesizrāde, kas dažādos zinātniskos paraugdemonstrējumos un eksperimentos pierādīs, ka pasaulē nav nekā aizraujošāka par zinātni.

Valsts policijas Drošības dienas ietvaros Dzintaru Mežaparka apmeklētāji varēs arī uzzināt vairāk par ugunsdzēsēju, ūdensglābēju un specdienestu ikdienas darbu un iepazīt inventāru, ko viņi ikdienā izmanto, lai tiktu galā ar visu veidu briesmām un situācijām. Savukārt iespēju iepazīt Latvijas jauniešu pirmos soļus uzņēmējdarbībā un uzzināt, kas nepieciešams, lai bizness izdotos, piedāvās "Junior Achievement Latvia".

Turpat Dzintaru Mežaparkā apmeklētājiem būs iespēja arī piedalīties Latvijas Longborda Federācijas aktivitātēs, iemēģinot īpaši garo skrituļdēli, kas piemērots garākām distancēm un braukšanai no kalna. "She Fix" meitenes ierādīs, kā vadīt fiksēto velosipēdu un kā parūpēties par savu drošību, bet "Bērnu veloskolā" tiks izkoptas un atsvaidzinātas drošas velobraukšanas prasmes un zināšanas.

Festivāla ietvaros notiks dažādu sporta veidu sacensības - BMX, skate, inline skrituļslidošanas, skūteru, strītbola, pludmales volejbola un pludmales futbola sacensības. Tajās būs iespēja cīnīties par vērtīgām balvām. Iepazīties ar sacensību nolikumiem un pieteikties dalībai iespējams ‘’Zelta Zivtiņas" mājas lapā "ZZ Festivāls" sadaļā.

Pasākuma laikā notiks arī Vislatvijas sporta un prāta spēļu "ZZ Čempionāts 2015" fināls, kurā piedalīsies gandrīz 6000 skolēni no visas Latvijas. Visas dienas garumā klasēm būs jāsacenšas dažādos pārbaudījumos, pierādot gan savu fizisko spēku un sagatavotību, gan aso prātu, gan spēju darboties komandā un būt saliedētiem. Pirmās vietas ieguvēji dosies aizraujošā ārzemju ceļojumā uz Itāliju, otrās vietas ieguvēji balvās saņems modernus "Huawei" P8 Lite viedtelefonus visai klasei, bet komanda, kas ierindosies godalgotajā trešajā vietā, piedzīvos ekstrēmu pārgājienu pa Latviju.

Festivāla laikā būs arī satiksmes ierobežojumi. Automašīnu kustībai tiks slēgtas vairākas Jūrmalas pilsētas ielas. Detalizēta informācija par satiksmes ierobežojumiem tiks sniegta pasākuma nedēļā. Lai izvairītos no nepatīkamiem starpgadījumiem, festivāla organizētāji iesaka šajā dienā uz Jūrmalu doties ar vilcienu vai citu sabiedrisko transportu. Informāciju par veidiem, kā visērtāk nokļūt festivālā no Rīgas, ir pieejama šeit. Festivāla programma var mainīties atkarībā no laikapstākļiem.

"ZZ Festivālu" organizē sarunu karte "Zelta Zivtiņa" sadarbībā ar jauniešu organizāciju "Avantis", un tā ģenerālsponsors ir viens no pasaules vadošajiem informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzņēmumiem "Huawei Technologies". "ZZ Festivālu" atbalsta "Tele2", Izglītības un zinātnes ministrija, Jūrmalas dome, Tautas Sporta federācija, Latvijas Sporta federāciju padome, Latvijas Televīzija, "JCDecaux", "Sīrups", "inbox.lv", "Pilseta24.lv", "Pieci.lv", apdrošināšanas sabiedrība "ERGO", "MCĀbols", "Narvesen". Uz pasākumu aicina Jūrmalas pilsēta.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax

হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab


ienāktreģistrēties