Julija Lekuža gleznu izstāde "Miniatūras"

Mārtiņš Eglītis , 12.02.2010., 07:40

Māksla salons "5 vēji" aicina apmeklēt Jūlija Lekuža gleznu izstādi "Miniatūras", izstāde atvērta no 12. februāra līdz 8. martam.

Julija Lekuža gleznu izstāde "Miniatūras"Gleznotājam ir tuva ainavas un klusās dabas glezniecības tradīcija: V.Purvītis,A.Bromults, K.Sūniņš, I.Levitāns. Līdz ar to viņa darbos jebkādas abstrakcijas vai citas modernās mākslas iezīmes ir velti meklēt. Daba, kā atzīst pats gleznotājs, ir pats pilnīgākais Dieva veidojums, tāpēc to ne tikai dzīvē, bet arī uz audekla nedrīkst pārveidot.

Gleznotājs Jūlijs Lekuzis dzimis 1938. gadā Saldus apriņķa Ezeres pagastā jaunsaimnieka ģimenē. Mācījies Latvijas Lauksaimniecības akadēmijas-tagadējās universitātes- Hidromeliorācijas fakultātē Jelgavā. 1962. gadā viņu kā "ideoloģiski nenobriedušu" studentu no LLA izslēdza, tomēr augstskolu J.Lekuzis pabeidza neklātienē 1964. gadā. Paralēli savam tiešajam darbam tika meklēta iespēja gleznot. Pēc ilgiem meklējumiem viņš 1968. gadā nonāca gleznotāja Alfeja Bromulta meistardarbnīcā- privātstudijā. Studijas un draudzīgas attiecības ar skolotāju viņam nepārtrūka līdz pat Bromulta nāvei 1991. gadā. Bez gleznošanas pie Alfeja Bromulta J.Lekuzis apguva arī mākslas teoriju. Tikai pēc privātstudiju pabeigšanas J.Lekuzis bija nobriedis , lai varētu sākt patstāvīgas gleznotāja gaitas un nostātos blakus LMA beigušajiem. Līdz pat šai dienai Jūlijs Lekuzis ir viens no radoši bagātākajiem un redzamākajiem Alfeja Bromulta skolniekiem. Mākslinieks izstādē apkopojis pēdējo gadu darbus, kas tapuši eļļas tehnikā.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Γεια σου, ήθελα να μάθω την τιμή σας.

Robertunsab

Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat


ienāktreģistrēties