Latvijas Universitāte gatavojas Jauno studentu svētkiem "Aristotelis"

Jurita Krūma, 27.08.2010., 18:50

Jau 44. gadu pulcēties uz pirmo lekciju 5. septembrī plkst. 18:00 Doma laukumā jaunos studentus aicina Latvijas Universitātes (LU) saime, LU Studentu padome un pats Aristotelis.

Aristoteļa svētkLatvijas Universitāte gatavojas Jauno studentu svētkiem "Aristotelisi ir LU ilggadējā tradīcija, kuras pamatā ir studentiskās kopības sajūta, patriotisms un prieks par jaunas dzīves sākšanos. Pulcēšanās Doma laukumā ir jauno studentu iespēja kopīgi uzsākt jauno studiju gadu, iepazīties ar saviem studiju biedriem un universitātes vadību.

Pasākuma norises pirmajā daļā sveikt jaunos studentus aicināti LU rektors, profesors Mārcis Auziņš, Latvijas valsts prezidents Valdis Zatlers, Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, Rīgas mērs Nils Ušakovs, Rīgas domes amatpersonas, LU fakultāšu dekāni, pirmkursnieku pārstāvji, kā arī pats Aristotelis. Aristoteļa svētki visspēcīgākajās tradīcijās jaunajiem studentiem ir pirmā iespēja pieteikt sevi kā savai fakultātei piederīgo, rotājoties ar tās atribūtiku, godā ceļot fakultātes karogu un slavu, kā arī sacenšoties ar citām fakultātēm par studentiskākās saimes titulu.

Pasākuma ietvaros prezentācijas sniegs prezidējošās studentu korporācijas "Spīdola" un "Fraternitas Cursica", Universitātes radošie kolektīvi, pūtēju orķestris, izdarībām noslēdzoties ar lāpu gājienu pa Vecrīgas ielām no Doma laukuma līdz Alma Mater - Latvijas Universitātes galvenajai ēkai Raiņa bulvārī 19. Tur studentus priecēs Latvijā populārākie mūziķi trīs muzikālajās skatuvēs – uz galvenās OPEN skatuves uzstāsies "Dzelzs Vilks", "Pievedēja Piedzīvojumi", "Jenny May", "Cacophonics", "Sunday Jam Toast", LU jauno mūzikas grupu konkursa uzvarētāji "Ēnu Kaleidoskops". Ar miera mūziku priecēs Levīti, Kārlis Kazāks, Anete Kotoviča, savukārt deju grīdu piepildīs DJ Arno, DJ Space Contour, DJ Sairam un daudzi citi. Muzikālā atmosfērā norisināsies atraktīvi konkursi un citas aktivitātes, ar kuru palīdzību jaunie studenti tiks ievadīti lielajā studiju dzīvē.

No 10 augusta biļetes uz pasākumu iespējams iegādāties LU Studentu padomes birojā, Raiņa bulvārī 19 – 144. kabinetā, darbadienās no plkst. 10:00 līdz 16:00. LU pirmo kursu studentiem, uzrādot "Aristotelis 2010" flaieri, biļetes cena uz noslēguma pasākumu ir Ls 2, citiem pasākuma viesiem - Ls 4. Vairāk informācijas pa tālruni 67034317 vai www.aristotelis.lv.

Pasākuma ģenerālsponsors - Swedbank jauniešu programma OPEN. Informatīvi atbalsta: Inbox.lv, Draugiem.lv, 1188.lv, Spoki.lv, Easyget.lv, Studentlife.lv, Izklaide TV, Salidzini.lv, Platforma.lv, Radio Naba, Radio 101, Latvijas Radio un Latvijas Mūzikas kanāls.
 

 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat

Прелестная девушка повстречается джентельмена чтобы прогулок под луной, телеграм @wanowes

KennethTem

Hi, I just visited hc.lv and wondered if you'd ever thought about having an engaging video to explain what you do? Our prices start from just $195. Let me know if you're interested in seeing samples of our previous work. Regards, Georgina

Georgina


ienāktreģistrēties