Jau sākusies Rīgas svētku Lielā spēle

Elīna Dambekalne, 11.08.2010., 19:14

No 2.augusta līdz pat Rīgas svētku kulminācijai 21. augustā, rīdzinieki un pilsētas viesi var iepazīt nozīmīgas ēkas Rīgas centrā un vecpilsētā, pārbaudīt zināšanas un intuīciju lietās, kas saistītas ar mūziku, jo šogad Rīgas svētku Lielā spēle saistīta ar Rīgas muzikālo dzīvi iepriekšējos gadsimtos un šodien.

Kā ik gadu, lai uzvarētu "Lielajā spēlē", dalībniekiem būs jāiztur dažādi pārbaudījumi. Jau no 2. augusta dalībnieki var veikt spēles 1. kārtu – orientēšanos pēc kartes un vienu no 2.kārtas ceļiem – atbildēt uz jautājumiem Rakstniecības un mūzikas muzejā Pils laukumā 2. Spēles kartes ir saņemamas Rīgas tūrisma un informācijas centrā melngalvju namā un mūzikas veikalā Upe R.Vāgnera ielā 5.

Spēle jāsāk ar orientēšanos pēc kartes, atrodot desmit nozīmīgas ēkas Rīgas centrālajā daļā un vecpilsētā, kuras kādreiz bijušas kaut kādā ziņā saistītas ar ievērojamiem muzikas dzīves notikumiem mūsu galvaspilsētā. Visi, kas atbildēs pareizi, 21. augustā, uzrādot karti ar atzīmētajām atbildēm Rīgas svētku Informācijas teltī 11. novembra krastmalā, varēs saņemt Rīgas svētku nozīmīti.

Savukārt tie, kam tuvāka šķiet gastronomijas pasaule, varēs izmēģināt otrās kārtas 2. ceļu "Dzērienu meistardarbnīcā". Tā 21.augustā būs iemājojusi 11. novembra krastmalā Aldara teltī. Lai iegūtu spēles kartē Aldara zīmodziņu, uz speciālas tāfeles ar magnētu palīdzību 1 minūtes laikā būs jāsavieto alus vai kvasa brūvēšanas procesa posmi pareizā secībā.

Bet savus erudīciju spēlētāji varēs pārbaudīt "Rīgas svētku Lielās spēles" 3. Kārtā –Spēles viktorīnā. Jautājumi būs pieejami 21. augustā Informācijas teltī 11. novembra krastmalā. Veiksmīgajiem tiks dota iespēja piedalīties izlozē, kur noskaidrosies, kuri spēlētāji varēs piedalīties lielajā superfinālā Latvijas Radio 2 tiešajā ēterā plkst. 19:00 un sacensties par galveno balvu – kruīza ceļojumu 4 personām, ko dāvā Tallink grupa. Superfināla jautājumus sastādīs un viktorīnu radio tiešraidē vadīs erudīcijas konkursu eksperts Ivo Krumholcs.

Galveno balvu pasniegs Rīgas svētku kulminācijā – Uguņošanas sacensību laikā.

Bet līdz svētku kulminācijai 21.augustā katru darbdienu 16.15 Radio2 ir iespēja noklausīties intervijas ar populāriem mūziķiem un piedalīties muzikālā ekspresviktorīnās, kurās iespējams laimēt balvas no izdevniecības Upe tuviem un tāliem.

Rīgas svētku Lielā spēle top ar Rīgas domes atbalstu.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties