Japāņu animācijas režisore lasīs lekciju Rīgas Kino muzejā

Vladimirs Ļeščovs , 05.07.2010., 10:34

No 5. līdz 10. jūlijam Latvijā ar filmu studijas Lunohod gādību viesosies japāņu animācijas režisore, māksliniece un pedagoģe Maja Jonešo (Maya Yonesho).

Savu vizīti viņa Japāņu animācijas režisore lasīs lekciju Rīgas Kino muzejāiesāks Rīgas Kino muzejā pulksten 12, tiekoties ar Latvijas animācijas profesionāļiem un interesentiem, bet pēc tam dosies uz Gulbeni, kur pavadīs piecas dienas kopā ar Gulbenes Mākslas skolas audzēkņiem.

Maja Jonešo dzimusi 1965. gadā Japānā, studējusi dizainu un animāciju Kioto Mākslu universitātē, japāņu glezniecību, konceptuālo un mediju mākslu. Strādājusi par mākslas priekšmetu pasniedzēju skolās, par animatori bērnu TV programmā, kā apmaiņas studente mācījusies Karaliskajā Mākslas koledžā Lielbritānijā. 1998. gadā kļuvusi par mākslu maģistri un sākusi veidot neatkarīgās animācijas filmas, tās saņēmušas vairākas balvas un iekļautas vairāku muzeju ekspozīcijā, piemēram, Diseldorfas (Vācija) Kunsthallē un Igaunijas Dizaina muzejā. 2002-2003. gadā Maja Jonešo Japānas valdības programmas ietvaros strādāja Igaunijas animācijas studijā Joonisfilm un izveidoja animācijas filmu kopā ar astoņiem igauņu māksliniekiem. 2003. gadā Maja Jonešo kļuva par vienu no 35 pasaules animācijas māksliniekiem (viņu vidū arī pasaulslavenais Jurijs Noršteins), kas izveidoja animācijas filmu Winter Days, ilustrējot japāņu 17. gadsimta dzeju. Maja Jonešo lasa arī lekcijas vadošajās animācijas skolās Eiropā, Āzijā un ASV.

2006. gadā Maja Jonešo radīja 4 minūtes garu animācijas filmu par Vīni Wiener Wuast, kombinējot animāciju ar reālām Vīnes vietām. Šī autortehnika izrādījusies ļoti aizraujoša un piemērota arī turpmākai izmantošanai, kopš tā laika Jonešo ir vadījusi vairākas animācijas darbnīcas Taivānā, Norvēģijā, Horvātijā, Izraēlā, Polijā un citur.

5. jūlijā Maja Jonešo ierodas Rīgā un pulksten 12 būs sastopama Rīgas Kino muzejā, kur laipni gaidīti Latvijas animācijas profesionāļi, studenti un citi interesenti. Maja demonstrēs savas filmas, stāstīs par animāciju un atbildēs uz jautājumiem. Rīgas Kino muzejs atrodas Rīgā, Peitavas ielā 10/12 (ieeja no Alksnāja ielas).

Tūlīt pēc šīs tikšanās Maja Jonešo dodas uz Gulbeni, kur vadīs animācijas darbnīcu Gulbenes Mākslas skolas audzēkņiem – piecu dienu laikā taps eksperimentāla animācijas īsfilma.

Majas Jonešo meistardarbnīcu Gulbenē organizē animācijas filmu studija Lunohod un radošā apvienība Piektā māja sadarbībā ar Gulbenes Mākslas skolu, projektu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties