Liepājas Kultūras pārvalde izsludina ideju konkursu

Agita Auza, 22.04.2015., 09:01

Liepājas Kultūras pārvalde aicina māksliniekus iesniegt idejas iekļaušanai laikmetīgās mākslas nakts "Akti Naktī 2015" programmā.

"Akti Naktī 2015"Pasākumu kopums laikmetīgās mākslas nakts "Akti Naktī" norisināsies 2015. gada 26. septembrī. Ideju pieteikumus Liepājas Kultūras pārvaldē jāiesniedz līdz 2015. gada 11. maija pulksten 12.00.

Laikmetīgās mākslas nakts "Akti Naktī" šogad risinās tēmu – haosa simetrija. Mākslinieki tiek aicināti šo tēmu izteikt dažādās mākslas jomās, pārnesot to dejā, vizuālajā mākslā, vides objektos, instalācijās, vārda mākslā, teātrī, mūzikā u.c., īpaši akcentējot mākslu sintēzi. Ideja par haosa simetriju radusies asociācijās ar kaleidoskopu, kurā, ikreiz sajaucot zīmējumu, no haosa rodas kas jauns. Haoss uztverams kā radošo procesu virzītājs, pirmsākums, kas mainās, attīstās, radot daudzšķautnainus rezultātus.
Ideju konkursa mērķis ir veicināt laikmetīgās kultūras attīstību Liepājā, nodrošināt kultūras norišu kvalitāti un daudzveidību, kā arī sekmēt kultūras vērtību izplatīšanu un to pieejamību Liepājas pilsētas iedzīvotājiem un viesiem.

Dalību konkursā var pieteikt jebkura fiziska persona, personu grupa vai organizācija, kas vēlas savu māksliniecisko ideju īstenot laikmetīgās mākslas nakts "Akti Naktī" ietvaros 2015. gada 26. septembrī.

Ideju pieteikumus Liepājas Kultūras pārvaldē jāiesniedz līdz 2015. gada 11. maija pulksten 12.00, iesniedzot Liepājas Kultūras pārvaldē personīgi vai nosūtot pa pastu (pasta zīmogs ir 2015. gada 6. maijs). Ar ideju konkursa nolikumu un tā pielikumiem var iepazīties mājas lapā: www.liepajaskultura.lv sadaļā "Projekti".

"Akti Naktī" ir radošo pasākumu kopums, kas 26. septembrī norisināsies Liepājas pilsētā un mudinās liepājniekus un Liepājas viesus atklāt mūsdienu mākslas daudzveidību neierastā pilsētvidē un arī pašiem aktīvi iesaistīties mākslas procesos.

Pasākumi būs bez maksas un līdz ar to pieejams ikvienam.

Laikmetīgās mākslas nakts "Akti Naktī 2015" rīkotāji ir Liepājas Kultūras pārvalde, sadarbībā ar festivāla koncepcijas autoru un ilggadējo producentu Aivi Neimani.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Γεια σου, ήθελα να μάθω την τιμή σας.

Robertunsab

Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat

Прелестная девушка повстречается джентельмена чтобы прогулок под луной, телеграм @wanowes

KennethTem


ienāktreģistrēties