Nedēļas nogalē plaši ielīgošanas pasākumi Rīgā

Elīna Dambekalne, 17.06.2010., 12:10

Nedēļas nogalē Rīgā notiks visdažādākie Ielīgošanas pasākumi.

Rīdziniekus un pilsētas viesus sagaida koncerti, danči un vainagu pīšana, Jāņuguns iedegšana un citas vasaras saulgriežiem veltītas norises. Visos pasākumos ieeja bez maksas.

Piektdien, 18. jūnijā Bastejkalnā notiks gatavošanās svētkiem ar Jāņu sagaidīšanas rituāla dziesmām, Jāņu vainagu darināšanu un rotaļām, VEF Kultūras pilī visi tiek aicināti uz pasākumu "Ielīgošana mūsmājās", bet Rīgas Sv. Pētera baznīcā būs iespēja dzirdēt Zviedrijas un Latvijas korus garīgās mūzikas koncertprogrammas koncertā "Vasaras vakarā".

Visplašākā Ielīgošanas pasākumu programma gaidāma 19. jūnijā Dzegužkalnā, Latvijas Nedzirdīgo Savienības Kultūras centrā "Rītausma", Mežaparkā, pļaviņā pie Kultūras un atpūtas centra "Imanta" un Ķengaraga parkā. Apmeklētājus sagaida dejas, Jāņuguns iedegšana, zemnieku un amatnieku ekotirdziņš, izrādes, koncerti ar vairāku tautā iemīļotu mūziķu uzstāšanos un Ielīgošanas zaļumballes.

Savukārt, 20. jūnijā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā ikviens tiek aicināts pīt Latvijā lielāko Jāņu vainagu, apgūt Jāņu tradīcijas un klausīties dažādu mūzikas grupu uzstāšanos.

Šogad 23. jūnijā tiek piedāvāta vienreizēja iespēja visiem rīdziniekiem un pilsētas viesiem līgot un sagaidīt Jāņus Rīgā – 11. novembra krastmalā un Dzegužkalnā. Svētku dienā sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas, turklāt visas nakts garumā tiks nodrošināti papildus reisi.

Ielīgošanas pasākumi Rīgā tiek rīkoti ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.

Detalizēta pasākumu programma pieejama mājas lapā: www.rdkd.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties