Ielīgošanas pasākumi Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" un kultūras centros "Iļģuciems" un "Imanta"

Kristīne Lipenite, 17.06.2015., 08:01

19. un 20. jūnijā aicinām uz ielīgošanas pasākumiem apkaimēs – Rīgas kultūras un atpūtas centrā "Imanta", Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" un Rīgas Kultūras centrā "Iļģuciems".

Ielīgošanas pasākumi Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" un kultūras centros "Iļģuciems" un "Imanta"Piektdien, 19. jūnijā plkst. 18.00 pļaviņā pie Rīgas kultūras un atpūtas centra "Imanta" (Anniņmuižas bulvārī 29) aicinām ielīgot svētkus pasākumā "Jāņu diena lepni nāca". No plkst. 18.00 līdz 21.00 kopā ar Rīgas Latviešu biedrības floras dizaina studijas "Rezēda" dalībniekiem ikvienam pasākuma apmeklētājam būs iespēja piedalīties Jāņu zāļu pušķu veidošanā un vainagu pīšanā, kopā ar rotu mākslinieci izgatavot koka rotas. Dažādu rokdarbu un amatu demonstrējumus rādīs tautas lietišķās mākslas studijas "Irbi", "Māra", "Cilnis", "Dzīne" un "Vācelīte". No plkst. 18.00 līdz 20.00 uz skatuves notiks koncerts folkloristu Ivetas un Vidvuda Medeņu vadībā, kurā folkloras kopa "Skandinieki" aicinās ļauties dzīvības maģiskā spēka meklējumiem it visā, savukārt, folkloras kopa "Vilkači" izdziedās un izspēlēs daudzveidīgas spēka dziesmas, bet ar dažādām saulgriežu dejām priecēs deju studija "Mazais Andžiņš", jauniešu deju kolektīvs "Imanta", kā arī vidējās paaudzēs deju kolektīvi "Rēvele" un "Imantieši". Koncerta noslēgumā tiks iedegts Jāņu ugunskurs, un no plkst. 20.00 līdz 23.00 ikviens pasākuma apmeklētājs varēs izdejoties zaļumballē kopā ar grupu "Apvedceļš".

Piektdien, 19. jūnijā plkst. 19.00 Kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā (Ziemeļblāzmas ielā 36) notiks ielīgošanas pasākums "Ar dziesmām, ar dejām Saules griežus iegriežam!". Pasākumā piedalās Ilga Reizniece kopā ar postfolkloras grupu "Iļģi" un Rīgas Danču klubs, kā arī Kultūras pils "Ziemeļblāzma" dziedātāji un dejotāji – bērnu deju kolektīvs "Bitīte", jauniešu deju ansamblis "Bitīte", vidējās paaudzes deju kolektīvs "Auda", senioru deju kolektīvs "Ziemeļblāzma", kā arī jauktie kori "Norise" un "Vivat", sieviešu koris "Daiļrade" un senioru jauktais koris "Rudens dziesma". Pēc koncerta danči un rotaļas kopā ar svētku dalībniekiem.

Sestdien, 20. jūnijā plkst. 11.00 Rīgas Kultūras centra "Iļģuciems" pagalmā un Amatu namā (Lidoņu ielā 27, k-2) ikviens aicināts uz ielīgošanas pasākumu "Papardes ziedu meklējot…". No plkst. 11.00 amatnieku darinājumi un visdažādākie gardumi Lauku labumu tirdziņā. Amatu namā Tautas lietišķās mākslas studiju dalībnieku vadībā ikvienam būs iespēja apgūt dažādus tradicionālus amatus – rokdarbu prasmes studijā "Irbi" un "Rītausma", aušanas iemaņas studijā "Austra", keramikas pamatelementus studijā "Ceplis", studijas "Zīle" dalībnieki ierādīs metālkalšanas iemaņas, bet studijās "Puduris" un "Ataudze" ikvienam būs iespēja veidot dažādus pinumus no dabīgiem materiāliem. Tautas glezniecības studijas "Grīva" dalībnieki zīmēs apmeklētāju portretus. Plkst. 12.00 pasākuma apmeklētājus ar Jāņu dziesmām priecēs kapela "Hāgenskalna muzikanti", folkloras kopa "Laiksne" un vokālais ansamblis "Krētas freska". Fragmenti no Rūdolfa Blaumaņa lugām amatieru teātra "Rampa" izpildījumā, bet lustīgas Jāņu dejas lieliem un maziem piedāvās bērnu deju kolektīvs "Mārīte" un jauniešu deju kolektīvs "Dejotprieks".

Ieeja pasākumos bez maksas.

Ielīgošanas pasākumus atbalsta Rīgas dome un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты женщин (а) также молодых людей онлайн, на телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl


ienāktreģistrēties