13.augustā Origo laukumā norisināsies HELP ielu mākslas festivāls

Liene Grabe, 10.08.2010., 08:30

13.augustā laikā no pulksten 16:00 līdz 20:00 Origo laukumā notiks HELP ielu mākslas festivāls, kas tiek rīkots Eiropas Komisijas pretsmēķēšanas kampaņas HELP: Par dzīvi bez tabakas ietvaros.

13.augustā Origo laukumā norisināsies HELP ielu mākslas festivālsFestivāla mērķis ir parādīt jauniešiem alternatīvas saturīga brīvā laika pavadīšanai smēķēšanas vietā.

Festivāla laikā Origo laukumā tiks veidoti trīs lielformāta grafiti zīmējumi par galvenajām HELP: Par dzīvi bez tabakas tēmām: smēķēšanas atmešanu, smēķēšanas novēršanu un pasīvo smēķēšanu. Zīmējumus veidos grafiti mākslinieki Karlo un Dilonis, kā arī modes māksliniece Vita Radziņa. Grafiti zīmējumu ideja – piesaistīt jauniešu uzmanību aktuālajai problēmai – smēķēšanai un tabakas nelabvēlīgajai ietekmei uz veselību.

Vēl pasākumā uzstāsies beatbox mākslinieki Fel-G, Richie Axe, Guncha un Cavaliere, kā arī Pro-x deju studijas meitenes ar Paulu Dukuri un deju skolas Extreme dance school puiši.

Ar īpašu šovu pasākuma apmeklētājus priecēs arī Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrības puiši ar Kasparu Zlidni priekšgalā. Ielu vingrošana ir atlētiskās vingrošanas, calisthenics , parkour un hip-hop kultūras un sporta apvienojums, tās pamatā ir vingrinājumu komplekss, kurā lielākoties tiek strādāts ar sava ķermeņa svaru. Par ielu vingrošanu to sauc tādēļ, ka viss vingrinājumu komplekss ir pielāgots āra apstākļiem.

Pēc uzstāšanās dejotāji demonstrēs street dance, hip-hop un break dance deju priekšnesumus un tā vietā, lai aizsmēķētu kārtējo cigareti, aicinās jauniešus pievienoties dejai un apgūt jaunus deju soļus. Savās aktivitātēs pasākuma apmeklētājus iesaistīs arī ielu vingrotāji.

Visa pasākuma garumā Origo laukumā darbosies arī kampaņas HELP : Par dzīvi bez tabakas oranžā telts, pie kuras būs iespēja pārbaudīt kaitīgā oglekļa monoksīda (CO) jeb tvana gāzes piesārņojumu izelpā.

Pasākuma laikā tiks arī apbalvoti konkursa Draugi Veselībai (www.draugiveselibai.lv) uzvarētāji.

HELP ielu mākslas festivālu vadīs TV seja Anna Rozīte un reperis R-Viss.

Par kampaņu HELP: Par dzīvi bez tabakas

Eiropas Komisijas organizētās kampaņas HELP: Par dzīvi bez tabakas mērķis ir pārliecināt cilvēkus neuzsākt vai atmest smēķēšanu, kā arī novērst pasīvās smēķēšanas kaitīgo ietekmi, rīkojot kampaņas televīzijā un internetā, kā arī dažādas aktivitātes 27 Eiropas Savienības dalībvalstīs.

HELP mērķa auditorija ir jaunie cilvēki vecumā no 15 līdz 34 gadiem, turklāt īpaša uzmanība tiek pievērsta jauniešiem no sociāli nelabvēlīgas vides. Kampaņas pamattēma ir padomi: kā atmest smēķēšanu, nesākt smēķēt vai novērst pasīvās smēķēšanas kaitīgo ietekmi. HELP kampaņas mājas lapa: www.help-eu.com.

 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax

হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab


ienāktreģistrēties