Hausmūzikas vakari "J—Cry" bārā / klubā "Golden"

Tālivaldis Kronbergs, 04.03.2015., 09:18

No 5.marta ceturtdienās no plkst.21.00 līdz 2.00 bārā / klubā "Golden" notiks hausmūzikas vakari "J—Cry" Latvijā labi zināmo DJ Hipp un DJ J.Breeze izpildījumā.

"J—Cry"Turpinot 2015.gada janvārī un februārī testa režīmā aizsāktos hausmūzikas vakarus, tagad bārs / klubs "Golden" (www.mygoldenclub.com) hausmūziku savā kalendārā "iemūžina".

DJ Hipp, īstajā vārdā Mikus Martuzāns, dīdžeja gaitas sāka 2005.gadā, sadarbībā ar DJ Agent nodibinot dīdžeju un promotēšanas apvienību "Pump Productions". Esot tās sastāvā, tika izveidotas vairākas pasākumu sērijas lielākajos Latvijas klubos. Tajā laikā DJ Hipp aizrāvās ar agresīvāku elektro un progresīvu hausa mūzikas ritmu atskaņošanu. 2008.gadā DJ Hipp pievienojās apvienībai "Discoteq", kuras sastāvā jau darbojās Latvijā atpazīstamie DJ Ratz Lukas un DJ Johny Adroit. 2009.gadā DJ Hipp kļuva par rezidentu populārajā pasākumu sērijā "Weekend Crime", kas norisinājās "Radio bārā". 2009.gadā startēja arī radio raidījums "Wanted Online", kuru vadīja DJ Hipp kopā ar DJ Ratz Lukas un DJ Andrey Jemelyanov. Paralēli DJ Hipp aktīvi spēlēja Latvijas klubos un brīvdabas pasākumos. DJ Hipp tika uzaicināts spēlēt arī Gruzijā — klubā "Tunnel" un pasākumā "Secret message". 2009.gada pavasarī tika izveidots projekts "Ella vs "Discoteq"". Sadarbojoties ar dziedātāju Ellu, notika vairākas uzstāšanās lielākajos Latvijas klubos, kā arī festivālā "Baltic Beach Party" 2009. un 2010.gadā. 2011. un 2012.gadā DJ Hipp uzstājās festivālā "Summer Sound". Paralēli DJ Hipp rezidēja arī pasākumu sērijās "Dexter" un "White Liner". No 2010.gada DJ Hipp vada ""Discomania" DJ skolu" (www.discomania.lv). No 2013.gada DJ Hipp ir kluba "Fantasy park" rezidents, bet 2014.gadā uzsāka rezidentūru Liepājas pludmales klubā "Cukurfabrik" un Rīgas bārā—klubā "Golden". DJ Hipp ir spēlējis ar gandrīz visiem Latvijas atpazīstamākajiem dīdžejiem, kā arī uzstājies visos Latvijas lielākajos klubos un festivālos. Laika gaitā DJ Hipp skanējums mainījies vairāk uz teha un fankī hausa mūziku. Pašreiz DJ Hipp seti ir piesātināti ar klasikas, fanka un solfula hausa mūzikas ritmiem.

DJ J.Breeze, īstajā vārdā Kaspars Dolgis, ir elektroniskās mūzikas dīdžejs un producents. Mūzikas aizraujošo pasauli DJ J.Breeze iepazina jau agrā bērnībā, bet dīdžeja gaitas uzsāka 2008.gada nogalē, kad ar dīdžejinga pamatiem DJ J.Breeze iepazīstināja tajā laikā Latvijā pazīstamais DJ Zzip. Pēc neilga laika teorētiskās zināšanas tika pielietotas praksē, uzstājoties vidusskolas pasākumos, bāros un naktsklubos Rīgā, vēlāk arī citviet Latvijā. 2009.gada nogalē DJ J.Breeze kopā ar paziņām nodibināja radošo apvienību "Groove Delicious" www.facebook.com/thegroovedelicious, kas nodarbojas ar dažādu pasākumu organizēšanu. Radošā apvienība "Groove Delicious (www.soundcloud.com/thegroovedelicious) guva lielu atsaucību jauniešu vidū un tai pievienojās arī citi mākslinieki. Turpmākajos gados ar mērķi attīstīt elektronisko mūziku Latvijā DJ J.Breeze kopā ar radošo apvienību "Groove Delicious" piedalījās dažāda mēroga pasākumu un festivālu organizēšanā. 2012.gada nogalē DJ J.Breeze pievērsās mūzikas producēšanai un pirmā relīze ar nosaukumu "Obsession" tika izdota 2013.gada 5.septembrī uz vācu tehno leibla "Fuchsbau Platten". DJ J.Breeze setos var "sagaršot" tādu žanru kokteili kā hauss, dīps, tehs, tehno un minimālisms, kas rada aizraujošu muzikālu maģiju.

Hausmūzika jeb hauss (angļu valodā "House" nozīmē "māja") ir elektroniskās deju mūzikas apakšžanrs, kura saknes ir meklējamas 1980.gadu vidū ASV Čikāgā. Apzīmējums "hausmūzika" ir pārņemts no Čikāgas naktskluba "The Warehouse", kura nosaukums tika saīsināts kā "The House". Tas tika pārņemts sarunvalodā un ar to turpmāk tika apzīmēta atskaņotā mūzika. Hausmūzikas aizsākumos naktsklubs "The Warehouse" bija pamatā melnādaino un latīno geju izklaides vieta, un tā pastāvīgais dīdžejs bija Frenkijs Nakls, kurš miksēja disko, sintīpopa, jaunā viļņa, industriālās un pankmūzikas ierakstus.
Vienojošs hausmūzikas elements ir 4/4 taktsmērs, kas galvenokārt tika veidots ar bungu mašīnu vai citu elektronisko līdzekļu palīdzību. Hausmūzikā tiek izmantota arī elektroniski veidota, atkārtota basa līnija, kurai tiek pievienotas elektroniski radītas skaņas un dažādi skaņas gabaliņi no citiem mūzikas stiliem. Viens no hausmūziku raksturojošiem skaņdarbiem ir Mr.Fingers "Can you feel it", kas vislabāk atspoguļo tās pamatnostādnes.

Ieejas maksa — 5 eiro.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab

Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere


ienāktreģistrēties