Goda lieta būt brīvprātīgajam!

Dagne Frankoviča, 08.09.2011., 20:39

Radoši un aktīvi 11 jaunatnes organizāciju 180 jaunieši gatavojās 10. septembrim, kad Rīgas Jauniešu mēneša ietvaros, pie t/c Origo no plkst.12 līdz plkst.18 notiks vēl nebijis pasākums jauniešiem ar iespēju kļūt par brīvprātīgo.

Vienpadsmit Labo darbu stacijās kopā ar jauniešiem no aktīvākajām jaunatnes organizācijām un sabiedrībā populārām, aktīvām un mērķtiecīgām personībām būs iespēja apgūt pirmās prasmes vai nostiprināt iemaņas, lai atrastu sev piemērotāko brīvprātīgo darbu! Rudens tumšajā laikā jaunatnes organizācijas veiks vienpadsmit brīvprātīgos darbus sabiedrībā, aicinot pievienoties!

Goda lieta būt brīvprātīgajam!

Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne kopā ar mūziķiem Kasparu Zlidni un Andžeju Graudu aicinās savās radošajās nodarbēs domās par bērnu namu bērnu apciemojumu, Radošo Efektu Darbnīcas jaunieši kopā ar Dvīnēm dosies uz dienas centru "Sirdsgaisma", IMKA Latvija aktīvie jaunieši kopā ar Janu Kalniņu un citām radošajām personībām gatavosies aktivitātei bērniem ar kustību traucējumiem un viņu ģimenēm. Savukārt Jaunatne pret AIDS kopā ar Dairi un apvienību "Kreisais krasts" aicinās veidot animācijas tēlus AIDS dienas aktivitātēm, Latvijas Bērnu un jauniešu foruma aktīvisti kopā ar Jāni Strapcānu, Rihardu Andri Bērziņu un Rīgas Enerģētikas aģentūru radoši darbosies, lai novembrī atzīmētu Starptautisko Bērnu tiesību dienu. Radošā apvienība jauniešiem TREPES aicinās veidot apsveikumus un mīļlietiņas Rīgas vientuļajiem senioriem, lai sveiktu viņus kopā ar Andri Kiviču jau septembra beigās. Invalīdu un viņu draugu apvienība Apeirons kopā ar dziedātājām Laimu Graudu un Samantu Tīnu aicinās uz mākslas kolāžas radīšanu, lai vēlāk taptu foto stāsts par brīvprātīgo darbu. LELB jauniešu centrs kopā ar aktrisi Rēziju Kalniņu aicinās uz aktīvu rīcību izmainīt savu ierasto brīvā laika garlaicību pret palīdzību sabiedrībai! Latvijas Samariešu apvienības un Rīgas Tirdzniecības tehnikuma jaunieši savā pulkā aicinājuši režisori Aiju Strazdiņu un mūziķi Aigaru Grāveru, lai kopā veiktu brīvprātīgo darbu pie māmiņām krīzes centrā, gatavojoties Latvijas dzimšanas dienas svinībām. Biedrība Palīdzēsim.lv pulcinājusi ap sevi stilisti Danu Dombrovsku, aktrisi Vitu Baļčunaiti, mūziķus Maiju un Nilu Īli, lai kopā gatavotos Labdarības tirdziņam Labo darbu nedēļā, bet jaunā organizācija Zaļais ceļš kopā ar mūziķi Kasparu Markševicu aicinās iesaistīties vides aktivitātēs, ko rīkos bērniem ar īpašām vajadzībām.

Pasākumā varēs labi pavadīt brīvo laiku, iepazīties ar jaunatnes organizācijām un brīvprātīgo darbu, iegūt informāciju, aktīvi vērot jauniešu radošo programmu, spēlēt Milžu spēles, darboties Ielu mākslas darbnīcās, saņemt balvas no Laimes akas par savām zināšanām un iegūt nozīmītes "GODA LIETA būt brīvprātīgajam!", medīt autogrāfus un fotomirkļus. Lai pasākuma simbols - Brīvprātības siena - un tās ideja netiktu aizmirsta, līdzīgi domājošie varēs iesaistīties īpašā aktivitātē - nofotografēties kopā ar sabiedrībā labi zināmām personām un uzreiz bezmaksas izdrukāt fotogrāfiju uz kvalitatīviem un jaudīgiem HP fotoprinteriem, lai saglabātu atmiņas par kopā pavadītajiem brīžiem.

Projektu atbalsta: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, TC "ORIGO" , zīmols HP, Rīgas Jauniešu centrs "Kaņieris", biedrība "Jaunatnes vīzija", uzņēmumi: "Madara-Cosmetics", "Trialto Latvia", "Stenders", "Coca-Cola Hellenic Latvia", "Watermelon", "EM Druka", kafejnīca "Sala", Foto ziņu aģentūra "F64", Rīgas Enerģētikas aģentūra, brīvprātīgie no Rīgas Tirdzniecības tehnikuma, Rīgas Vakara ģimnāzija, Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola, Jaunatnes Starptautisko programmu aģentūra, informatīvie atbalstītāji: www.draugiem.lv, www.hc.lv, www.esilabs.lv, www.kasnotiek.lv, www.iespejukarte.lv, www.jaunatneslietas.lv, www.nvo.lv, www.jaunatne.gov.lv, Latvijas Radio 4, Eiropas Parlamenta informācijas birojs un Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties