"Gada danči četrās tūrēs" kultūras un atpūtas centrā "Imanta" otrā daļa "Vasara"

Ieva Strazdiņa, 18.05.2015., 12:44

Ceturtdien, 21. maijā no plkst. 20.00 līdz 22.00 Rīgas kultūras un atpūtas centrā "Imanta" aicinām uz pasākumu cikla "Gada danči četrās tūrēs" otro daļu "Vasara".

"Gada danči četrās tūrēs" kultūras un atpūtas centrā "Imanta" otrā daļa "Vasara"Pasākumā ikvienam būs iespēja apgūt latviešu tradicionālos dančus, vakaru vadīs danču mūzikas grupa "Trejdeviņi" un horeogrāfe Lilija Lipora. Ieeja bez maksas, un aicināti it visi interesenti – neatkarīgi no iepriekšējas pieredzes un vecuma.

Atzīmējot Rīgas Kultūras un atpūtas centra "Imanta" 20. jubilejas gadu, aicinām uz četrām gadskārtām veltītiem latviešu tradicionālo danču vakariem. Pirmais no tiem bija veltīts pavasarim, un notika 12. martā. Savukārt 21. maijā aicinām visus - gan tos, kas apmeklēja pirmo vakaru, gan tos, kas nāks pirmoreiz, uz vasaras danču vakaru, kurā apmeklētājiem būs iespēja apgūt dažādus latviešu dančus un rotaļdejas.

Līdzīgi kā tautasdziesmas, danči ir mantoti no tautas un izdzīvojuši gadu simtus, protams, attīstoties un nedaudz pārveidojoties. Katra deja sastāv no pamatsoļiem un nedaudzām dejas norisēm, kuras tiks apgūtas horeogrāfes Lilijas Liporas vadībā, un tad katrs dejotājs varēs izdejot tos, precīzi atkārtojot vai interpretējot jeb improvizējot pēc savas gaumes un prasmes. Pasākumā tiks apgūtas arī rotaļdejas, kuru laikā notiek dalībnieku iepazīšanās, sižetu izspēlēšana vai aktīva pāru maiņa. Pasākuma organizatori rosina apgūt dančus, lai pēc tam varētu tos izmēģināt arī nākamajās svinībās ģimenes un draugu lokā.

Pasākumā piedalīsies danču mūzikas grupa "Trejdeviņi" – Edgars Lipors (akordeons, dūdas, stabules, balss), Zane Stafecka (alts, balss) vai Arta Lipora (vijole, balss) un Jānis Sausnītis (sitamie instrumenti, klarnete, balss).

Pasākuma "Gada danči četrās tūrēs" ietvaros notiks danču vakari arī 24. septembrī un 19. novembrī.

Projekts tiek īstenots, pateicoties Rīgas domes atbalstam.

Pielikumā publicitātes foto – danču mūzikas grupa "Trejdeviņi" un horeogrāfe Lilija Lipora, kā arī pasākuma afiša.

Papildu informācija: www.imantakultura.riga.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties