Gada danči četrās tūrēs kultūras un atpūtas centrā "Imanta" - pirmā daļa "Pavasaris"

Ieva Strazdiņa, 09.03.2015., 12:52

12. martā no plkst. 20.00 līdz 22.00 Rīgas kultūras un atpūtas centrā "Imanta" aicinām uz pasākumu cikla "Gada danči" pirmo daļu "Pavasaris".

"Gada danči"Pasākumā piedalīsies danču mūzikas grupa "Trejdeviņi" un horeogrāfe Lilija Lipora, un ikviens varēs apgūt latviešu tradicionālos dančus.

Atzīmējot Rīgas Kultūras un atpūtas centra "Imanta" 20. jubilejas gadu, aicinām uz četrām gadskārtām veltītiem latviešu tradicionālo danču vakariem. Pirmais no tiem veltīts pavasarim, un apmeklētājiem būs iespēja apgūt dažādus latviešu dančus un rotaļdejas. Līdzīgi kā tautasdziesmas, danči ir mantoti no tautas un izdzīvojuši gadu simtus, protams, attīstoties un nedaudz pārveidojoties. Katra deja sastāv no pamatsoļiem un nedaudzām dejas norisēm, kuras tiks apgūtas horeogrāfes Lilijas Liporas vadībā, un tad katrs dejotājs varēs izdejot tos, precīzi atkārtojot vai interpretējot jeb improvizējot pēc savas gaumes un prasmes. Pasākumā tiks apgūtas arī  rotaļdejas, kuru laikā notiek dalībnieku  iepazīšanās, sižetu izspēlēšana vai aktīva pāru maiņa. Pasākuma organizatori rosina apgūt dančus, lai pēc tam varētu tos izmēģināt arī nākamajās svinībās ģimenes un draugu lokā.

Pasākumā piedalīsies danču mūzikas grupa "Trejdeviņi" – Edgars Lipors (akordeons, dūdas, stabules, balss), Zane Stafecka (alts, balss) vai Arta Lipora (vijole, balss) un Jānis Sausnītis (sitamie instrumenti, klarnete, balss).

Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Pasākuma "Gada danči četrās tūrēs" ietvaros notiks danču vakari arī 21. maijā, 24. septembrī un 19. novembrī.

Rīgas Kultūras un atpūtas centrs "Imanta" 2015. gadā svin 20 gadu jubileju, un visa gada garumā, akcentējot kultūras centru kā nozīmīgu pilsētas, īpaši Pārdaugavas kultūrvides daļu, aicinās uz dažādiem pasākumiem. 24. aprīlī plkst. 19.00 notiks kultūras centra "Imanta" 20 gadu jubilejas koncerts "Turpinājums", kurā piedalīsies Profesionālais pūtēju orķestris "Rīga" diriģenta Valda Butāna vadībā, solisti Daumants Kalniņš un Ilona Bagele u.c.

Projekti tiek īstenoti, pateicoties Rīgas Domes atbalstam.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты женщин (а) также молодых людей онлайн, на телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl


ienāktreģistrēties