Ēnu deju teātra izrādes Barikāžu muzejā

Anete Enikova, 14.05.2015., 07:48

16. maijā, Muzeju naktī, no plkst. 21.00 līdz 00.00 Barikāžu muzeja telpās (Krāmu ielā 3) varēs vērot deju studijas "Happy Dance Studio" radītu sirreālu ēnu deja teātra mini-izrādi "Cietumstāsti. Rainis.", atklājot fragmentus no Raiņa un Aspazijas piedzīvotā pasaulīgajos un personīgajos cietumos.

Ēnu deju teātra izrādes Barikāžu muzejāIzrādes režiju un horeogrāfiju veido Līva Gudule un Mārtiņš Līdaks pēc Raiņa un Aspazijas darbu motīviem, dejo deju studijas audzēkņi. Raiņa un Aspazijas stāstos palīdzēja iedziļināties Raiņa un Aspazijas muzeja galvenais speciālists Jānis Zālītis.

Līva Gudule izrādes režisore un deju studijas vadītāja, "Lai gan ēnas liekas vairāk piederīgas tumsai nekā gaismai, tās nav iespējama bez gaismas. Tās ir gaismas un tumsas attiecības. Izrādēs varēs piedzīvot, izzināt un izjust Raiņa un Aspazijas dzīves un viņu iekšējās cīņas ar gaismu un tumsu ēnu deju teātrī, kas ir nemitīga saspēle starp divām pasaulēm: tagadni un pagātni, ārēji redzamo un sevī slēpto, pārspīlēto un pieticīgo."

Kopīgā pārdzīvojumā pa zemapziņas sprostiem, cietumiem un krustcelēm varēs doties vairākas reizes šajā vakarā. Aicinām Muzeju nakts apmeklētājus sev izdevīgā laikā doties uz šo Barikāžu muzeju un piedzīvot šo dejas un ēnu savienību, izrādes sākumlaiki: 21.00, 21.30, 22.00, 22.30, 23.00, 23.30, tās garums 20 min.

"Happy Dance Studio" jaunu dejas entuziastu pilna komanda, kas veido vidi, kur tikties profesionāliem neprofesionāļiem, kas vēlas izbaudīt dejas burvību un atklāt sevī kustību. Tā ir vieta, kur ikviens var piedzīvot savu kluso sapni par prožektoriem, ovācijām, dejām uz skatuves kā arī vienkārši sevis izpausmi dejas valodā. No 20. maija "Happy Dance Studio" aicina studijai pievienoties tos jauniešus, kuri vēlas, iespējams, pirmoreiz iepazīt, ko realitātē nozīmē dažādu laiku džeza dejas (Brodvejas džezu, Čarlstounu, moderno džezu u.c.) – atverot pieteikšanos uz deju nodarbībām "Laimīgās dejas" Neatņemama deju nodarbību sastāvdaļa būs arī dejas teātra un improvizācijas tehniku apgūšana. Pieteikšanās, rakstot uz info@happydance.lv.

Papildu informācija: happydance.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab

Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere


ienāktreģistrēties