Deju grupa "Dzirnas" piedāvā modernās dejas programmu "Adiemus" un "Acuna Matata"

Maija Tomkalne, 30.03.2010., 18:04

21. aprīlī plkst.19:00 Ķīpsalas hallē Agra Daņiļeviča deju grupa "Dzirnas" skatītāju vērtējumam piedāvā modernās dejas programmu "Adiemus" un "Acuna Matata".

Publicitātes foto no izrādes "Adiemus"Koncerta pirmajā daļā – "Adiemus". Karla Džekinsa pasaules slavenā skaņdarba "Adiemus" mūzika ar Agra Daņiļeviča horeogrāfiju, gaismu spēles, kustību līnijas...tas viss atgādina kādu slepenu, sen aizmirstu rituālu, kas tiek atkārtots nu jau bez vārdiem, bet visiem apzinoties tā īpašo, sakrālo nozīmi. Skatoties šo izrādi, gar acīm slīd dažādas dabas ainavas – mežonīgās kalnu upes, dzidrie strauti, sūnu zaļums, viesuļvētru varenība, debesu bezgalība... Tas vēsta par seno civilizāciju dzīves harmoniju pretstatā mūsdienu pasaules kārtībai un tās paniskajai tendencei uz haosu. Dejotāji uzbur pasaules atmošanās un dzīvības radīšanas mirkli. "Caur sevis radīto horeogrāfiju, centos dot skatītājiem, manuprāt, dzīvē tik ļoti trūkstošo harmonijas un romantikas devu", saka Agris Daņiļevičs.

Koncerta otrajā daļā, ļaujoties ritma maģijai, rituāla spēkam un ekvatora krāsu kontrastam, ir radīts Nila Īles etnoperkusiju grupas un horeogrāfu, Agra Daņiļeviča un Markus Zmoelnig kopdarbs – jauna deju programmu "Acuna Matata"(tulk.: viss kārtībā).

Publicitātes foto no izrādes "Acuna Matata"Nils Īle - nodarbojas ar etnoperkusiju spēles tehniku. Šo gadu laikā, Nils ir daudz ceļojis (Āfrika, Indija, Itālija, Holande, Sibīrija u.c.) un papildinājis savu spēles tehniku, kā arī pilnveidojis zināšanas un izpratni par ritma būtību un spēku. Nils Īle ir piedalījies vairākos starptautiskos (Somija, Zviedrija, Lietuva, Maskava, Pēterburga u.c.) festivālos, kā arī Baltijas mūzikas projektos, ir izveidojis etnoperkusiju grupu "Afroambient". Viņš ir sadarbojies ar daudziem māksliniekiem, kopīgi veidojot performances gan vizuālās mākslas, gan teātra un kino pasākumos. Vieni no Nila Īles ilgstošajiem draugiem ir deju grupa "Dzirnas".

Agris Daņiļevičs – no deju skolotāja vidusskolā līdz deju grupas un studijas "Dzirnas" dibinātājam un mākslinieciskajam vadītājam. Agra sirdslieta ir deja visās tās izpausmēs. A.Daņiļeviča horeogrāfijas bagāžā ir ap divdesmit horeogrāfisku lieluzvedumu (t.sk. "Speleju, dancoju", "Mauglis", "No zobena saule lēca", "Mazā Nāriņa" u.c.), desmit deju programmas (t.sk. "Apstājies", "Dardans", "Karalis", "Viņi dejoja vienu vasaru.." u.c.), četrpadsmit operas (t.sk.. "Alčīna", "Dons Žuans", "Fausts", "Aīda" u.c., trīsdesmit deviņas dramatiskā teātra izrādes(t.sk."Kailie brieži", "Skroderdienas Silmačos", "Skola", "Mērnieku laiki" u.c.) un operete "Monmartas vijolīte". Agris ir bijis gan skolu jaunatnes deju svētku, gan vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku virsvadītājs. A.Daņiļevičs ir pazīstams arī kā TV3 veidotā šova "Dejo ar zvaigzni" žūrijas komisijas loceklis un šovā "Koru kari" kā viens no "Siguldas zaļā kora" dalībniekiem.

Koncertu informatīvi atbalsta: Radio SWH un draugiem.lv.
Sponsori: Impel Serviks


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties