Skolu jaunatnes dziesmu svētku simbolikai veltīts pasākums

Maija Treile , 05.08.2010., 08:13

11. augustā, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejā (Pils laukumā 2) notiks Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku simbolikai veltīts pasākums No pionieru kaklauta līdz spēļu vilciņam.

Skolu jaunatnes dziesmu svētku simbolikai veltīts pasākumsPasākumā mākslinieks Juris Jurjāns stāstīs par pieredzi vairāku svētku logotipu veidošanā, kā arī atklās iemeslu, kāpēc 1984. gada svētku ielūgumu dizainā tika aizliegts izmantot viņa gleznas Skolēnu dziesmu un deju svētki reprodukciju. Kolekcionārs Roberts Kulpe no Ikšķiles atvedīs Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem veltīto nozīmīšu kolekcijas daļu un runās par svētku simboliku no kolekcionāra viedokļa. Savukārt sociālantropologs Klāvs Sedlenieks meklēs svētku simbolikas zemtekstus un stāstīs, ko logo liecina par laikmetu un sabiedrībā valdošo noskaņojumu.

Kādi priekšmeti izmantoti dziesmu svētku simbolikā no svētku pirmsākumiem līdz mūsdienām? Kā mainījies vizuālā noformējuma stils un svētku devīzes? Ko aizlieguši cenzori, un kādu liecību par laiku ietver svētku simbolika? Par šiem un citiem jautājumiem runāsim pasākumā No pionieru kaklauta līdz spēļu vilciņam.

Sarīkojumu vadīs Rakstniecības un mūzikas muzeja projektu kuratore Ligita Ašme.

Vasaras sezonā pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā notiek katru otro trešdienu plkst. 17:30.

Ieejas maksa Ls 1,50, pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu Lielie mazie dziesmu svētki un Mūzikas instrumenti Latvijā apmeklējums).
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties