Dzejas un repa sacīkstes "Valodas tirgus" Sakņu paviljonā

Roberts Skrajāns, 07.05.2015., 08:27

Rakstniecības un mūzikas muzejs (RMM) aicina atzīmēt Valsts valodas dienu un apmeklēt Dzejas un repa sacīkstes "Valodas tirgus", kas norisināsies trešdien, 13. maijā plkst. 15.00 Rīgas Centrāltirgū.

Dzejas un repa sacīkstes "Valodas tirgus"Rakstniecības un mūzikas muzeja organizētās sacensības jau ceturto reizi pulcēs dzejas un repa autorus vecumā no 16 gadiem. Sacensības risināsies trīs kārtās, kurās dzirdēsim mākslinieku iepriekš noslīpētus priekšnesumus, kā arī improvizētus verbālus risinājumus par žūrijas dotu tēmu. Par muzikālo noformējumu kā allaž rūpēsies Mixmaster AG (Andris Gailis).

Dalībnieku sniegumu vērtēs nozaru profesionāļu žūrija. "Valodas tirgus" dalībniekus gaida vērtīgas balvas: uzvarētājs dzejas grupā saņems iespēju piedalīties Rakstnieku savienības Literārajā akadēmijā, savukārt repa grupā – veikt dziesmas ieskaņojumu profesionālā studijā.

Sakņu paviljons par Dzejas un repa sacensību norises vietu izvēlēts atbilstoši 2015. gada Valsts valodas dienas sauklim: "Nav jāskatās arvien tik grāmatā! / Uz tirgus skan ar daža gudrība." Šo rindu autors ir latviešu valodniecības tradīcijas iedibinātājs Juris Alunāns. Ar sacīkstēm RMM tradicionāli atzīmē Valsts valodas dienu, kura aizsākta 2012. gadā ar mērķi Jura Alunāna dzimšanas dienā radošā un mūsdienīgā veidā svinēt to, ka mūsu valsts valoda ir latviešu valoda. Pilnu 13. maija notikumu klāstu skatīt šeit: rmm.lv/vvd/.

Ieeja Dzejas un repa sacīkstēs bez maksas.

Ieskats Dzejas un repa sacīkstēs 2014: goo.gl/qwj2c6.

Atbalsta: Rīgas Centrāltirgus, Latvijas Rakstnieku savienība, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, interneta žurnāls "Satori", žurnāli "Veto", "Mūzikas Saule", "Latvju Teksti", blogs "Tinteszobs" un veikals "Tribal.lv".


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Отзывы о пансионатах для пожилых: что говорят реальные клиенты платные пансионаты для пожилых людей <a href=pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru>pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru</a> .

pansionat_tzol

<a href="/"https:krrakken.com>, кракен официальная ссылка</a>

Wilfordsopscopefer

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

MasonSax


ienāktreģistrēties