"Dzejas un repa sacīkstēs 2015" uzvar Dorians un Aleksandrs Barons

Roberts Skrajāns, 14.05.2015., 08:38

Svinot Valsts valodas dienu, par kuru izvēlēts 13. maijs – valodnieka un dzejnieka Jura Alunāna dzimšanas diena – Rakstniecības un mūzikas muzejs jau ceturto gadu organizē "Dzejas un repa sacīkstes".

Šogad tās notika Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljonā ar tam atbilstošu nosaukumu "Valodas tirgus".

Aleksandrs Barons

Repa kategorijā sacentās 3 dalībnieki: Jarāns, Dorians (Leo Remezs), un One Clayde (Klaids Amantovs), bet dzejas kategorijā – Kristiāna Šuksta, Aleksandrs Barons, Arvīds Vīndedzis un Rūta Bruževica. Viņu priekšnesumus trīs kārtās komentēja un vērtēja pagājušā gada uzvarētājs Abra, Žaks no STA, režisors Viktors Jansons un dzejnieks Krišjānis Zeļģis. Pirmajā kārtā dzejnieki uzstājās ar iepriekš sagatavotu dzejoli, bet repa kategorijā - ar brīvrunas priekšnesumu. Otrajā kārtā dalībniekiem jau nācās sevi pierādīt improvizācijas mākslā, radot dzejas vai repa rindas par žūrijas dotu tēmu, kas šogad bija tirgus. Reperus šajā priekšnesumā muzikāli atbalstīja Mixmaster AG (Andris Gailis). Repa un dzejas sacīkstēs simboliski piedalījās arī Jura Alunāna jaunvārdi, liekot skatītājiem nobalsot par vienu no desmit. Divi iecienītākie – "kareivis" un "ceptuve" – kļuva par izšķirošās cīņas tēmām. Par kareivja tēmu dzejā improvizēja Arvīds Vīndedzis un Aleksandrs Barons, žūrijas atzinību iegūstot Aleksandram Baronam, bet repa kategorijā izvērtās sīva cīņa starp Jarānu un Dorianu. Viņi sacentās divās kārtās, izmantojot abus jaunvārdus. Pēc rezultātu apkopošanas, repa kategorijā par līderi izvirzījās Dorians.

Dorians

Uzvarētāji saņēma vērtīgas balvas. Dzejas kategorijas uzvarētājs Aleksandrs Barons saņēma iespēju piedalīties Rakstnieku savienības Literārajā akadēmijā, savukārt repa grupas uzvarētājs Dorians – veikt dziesmas ieskaņojumu profesionālā studijā.

Pasākumu atbalstīja: Rīgas Centrāltirgus, Latvijas Rakstnieku savienība, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, interneta žurnāls "Satori", žurnāli "Veto", "Mūzikas Saule", "Latvju Teksti", blogs "Tinteszobs" un veikals "Tribal.lv".


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties