Daugavpils Universitāte iesaistīsies Zinātnieku nakts pasākumos

Lolita Kozlovska, 14.09.2011., 11:03

23.septembrī plkst. 18.00 Daugavpils Universitātē (Parādes ielā 1) notiks ikgadējais Zinātnieku nakts pasākumu, kura tēma ir "Aizraujošā ķīmija".

Daugavpils Universitāte

Zinātnieku nakts aktivitātes tematiski ir saistītas ar ķīmiju, dodot ieskatu tās daudzveidīgajā izmantošanā, kā arī iepazīstinās ar radītajām problēmām un iespējām. 23.septembrī plašākai sabiedrībai apskatei būs atvērti zinātniskie institūti, atsevišķas augstskolu fakultātes, kur interesenti varēs piedalīties zinātniskos eksperimentos, iesaistīties diskusijās, uzdot jautājumus zinātniekiem un uz brīdi iejusties zinātnieka ikdienā. Kopīgi varēs no jauna atklāt lietas, bez kurām šodien mūsu ikdienas dzīve vairs nav iedomājama un kuras ir dažādu zinātnes sasniegumu rezultāts. Varēs iepazīties ar tehnoloģiju idejām, kas pateicoties zinātnei vēl var ienākt mūsu sadzīvē.

  • "Jūtu ķīmija" – mūsu jūtas un emocijas balstās uz dažādām ķīmiskām reakcijām mūsu organismā. Lekcijas un demonstrējumi par ķīmiskiem procesiem mūsu organismā, mākslas izstādes un "Jūtu bufete".
  • "Sargies no indīgiem dzīvniekiem!" – Savai aizsardzībai daudzas dzīvās būtnes izmanto "ķīmiskos ieročus". Jūtoties apdraudēti, viņi izdala dažādas ķimikālijas. Lekcijas un demonstrējumi par dažādiem organismiem un ķīmiskām vielām, kuras izdala dzīvnieki.
  • "Pazemes ķīmija" – Lekcijas, ekperimenti un demonstrējumi par minerāl resursiem, kā šie minerāļi ir veidojušies un kā tiek izmantoti mūsu ikdienas dzīvē.
  • Virtuālā simulācija par mūsu planētas veidošanos un ķīmiskiem procesiem dziļāko slāņu pasaulē.
  • "Dzīves eliksīrs – Ūdens" – "Ūdens ir dabas svarīgākais elements un eksistences pamats mūsu dzīvei uz Zemes. Ūdens ir universāls bioloģisks šķīdinātājs un visas ķīmiskās reakcijas dzīvajos organismos notiek šķīstot ūdenī. Lekcijas, eksperimenti un demonstrējumi par ūdens unikālām īpašībām un tā nozīmību mūsu dzīvē.
  • "Elementu pasaule" – Ķīmiskie elementi un to nozīme dabā un ikdienas dzīvē. Lekcijas, eksperimenti un demonstrējumi ar dažādiem ķīmiskiem elementiem un vielām.

Šogad Zinātnieku nakts vienlaikus notiek sešās pilsētās – Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Rēzeknē, Ventspilī, Salaspilī un arī Valmierā .

Zinātnieku nakts ir Eiropas Komisijas atbalstīts un finansēts projekts, kuru īsteno Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) sadarbībā ar Latvijas augstskolām un zinātniskajiem institūtiem. Pasākums Latvijā noritēs jau sesto gadu pēc kārtas. Ar šo pasākumu Latvija iekļaujas to 32 Eiropas valstu - Eiropas Zinātnieku nakts organizētāju skaitā, kuras septembra nogalē organizē dažādus pasākumus vairāk kā 200 Eiropas pilsētās, lai atraktīvā veidā skaidrotu zinātnes sasniegumus un ļautu ielūkoties zinātnisko laboratoriju darba noslēpumos.

Sīkāka informācija: www.du.lv


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat

Прелестная девушка повстречается джентельмена чтобы прогулок под луной, телеграм @wanowes

KennethTem

Hi, I just visited hc.lv and wondered if you'd ever thought about having an engaging video to explain what you do? Our prices start from just $195. Let me know if you're interested in seeing samples of our previous work. Regards, Georgina

Georgina


ienāktreģistrēties