Laikmetīgās mākslas centrā notiks diskusija par utopijām

Elīna Hermansone, 22.03.2010., 16:19

25. martā, plkst. 18.30 Laikmetīgās māksla centra Ofisa galerijā notiks diskusija par utopijām un alternatīviem sabiedrības modeļiem vēsturiskā un mūsdienu perspektīvā.

Diskusijā piedalīsies sociologs Jānis Daugavietis, filozofs Normunds Kozlovs, hipiju subkultūru pētniece Līva Zolneroviča, bāra Up in Smoke īpašnieks Uģis Reķis un kultūrteorētiķis Kaspars Vanags.

Diskusijas dalībnieki pievērsīsies alternatīvu sabiedrisko modeļu piemēriem teorijā un praksē, aplūkojot sekojošus jautājumus: Vai iespējami alternatīvi sabiedrības modeļi, kas nav konfrontācijā ar vairākuma ideoloģiju? Kas ir kopīgs un kas – neatgriezeniski mainījies utopiju un alternatīvo modeļu iedzīvināšanas mēģinājumos, salīdzinot pagātnes piemērus ar mūsdienām? Kāpēc "lielo utopiju" vietā šodien drīzāk raksturīgi mikroutopiju modeļi – reāli un ierobežotu sabiedrības daļu iesaistoši alternatīvu sistēmas radīšanas mēģinājumi? Vai un cik lielā mērā arī šie modeļi spiesti pakļauties vadošajai (mūsdienās – kapitālisma) sistēmai? Kā šīs tēmas aktualitāte Latvijā atšķiras no globālās pieredzes?

Diskusija tiek organizēta LMC Ofisa galerijā skatāmās videodarbu izstādes "Paš-laiks" ietvaros. Izstāde, kas būs atvērta līdz 22. aprīlim, piedāvā videodarbu izlasi, kurā iekļauti ap 20 Eiropas un citu reģionu mākslinieku darbi, kas reflektē laika fenomenu un tā attiecības ar telpu, ikdienu, atmiņu, uztveri, vēsturi, politiku, aktīvisma estētiku un mākslu.
Informējam arī, ka 8. aprīlī galerijā notiks Dāvja Sīmaņa lekcija par Alēna Renē filmu "Hirosima, mana mīla", kuras interpretācija pazīstamās amerikāņu mākslinieces Silvijas Kolbovski (Silvia Kolbowski) darbā "Pēc Hirosima, mana mīla" arī skatāma izstādē "Paš-laiks".

Diskusijas apmeklēšanai lūdzam pieteikties, rakstot uz e-pastu hermansone@lcca.lv. Vietu skaits ierobežots.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties