Svētkos Annas ielā darbosies Einšteina gravitācijas kabinets

Tehniskās jaunrades nams "Annas 2", 08.09.2010., 09:32

Tehniskās jaunrades nams "Annas 2" šo ceturtdien, 9. septembrī, pl. 16:00, 17.00 un 18:00 pasākuma Svētki Annas ielā ietvaros aicina apmeklēt Einšteina gravitācijas kabinetu un lekcijas: "Astronomiskās parādības – krītošas zvaigznes, ziemeļblāzas, varavīksnes u.c." un "Fiziķu eksperimentu laboratoriju".

Lekcijā "Astronomiskās parāSvētkos Annas ielā darbosies Einšteina gravitācijas kabinetsdības – krītošas zvaigznes, ziemeļblāzas, varavīksnes u.c." Aivis Meijers (astronoms, Zemes mākslīgo pavadoņu lāzerlokācija) stāstīs par to, kas redzams debesīs - polārblāzmas, sudrabainie mākoņi, varavīksnes, krītošās zvaigznes, aptumsumi utt. Cik zvaigžņu var redzēt debesīs un cik to ir patiesībā, kas ir Piena ceļš, kāpēc debesis ir zilas un kādā krāsā ir Saule. Par visu, ko cilvēks bez jebkādas papildus tehnikas var redzēt debesīs.

Lekcijā un eksperimentu paraugdemonstrējumos "Fiziķu eksperimentu laboratorija" Aivis Meijers stāstīs un rādīs kā jaucas gaismas un krāsas uz papīra, kā darbojas dažādi monitori, kā krāsas redzam atkarībā no apgaismojuma, kā pasauli redz cilvēki ar dažādiem krāsu redzes trūkumiem. Varēsim izpētīt kā gaisma apliecas ap šķērsli, uzzināt par difrakcijas gredzeniem, gaismas viļņveida dabu un viļņu pārklāšanos – interferenci, kā arī uzzināt par gaismas fotona enerģiju.

TJN "Annas 2" Svētku ietvaros aicina ikvienu ieskatīties Matērijas Aizspogulijā, vērot matērijas fiziskās un ķīmiskās transformācijas un saspēles skaņās, krāsās, sajūtās, gaismā. Aicinām ikvienu apmeklēt ķīmiķu un fiziķu telšu pilsētiņu uz Annas ielas, maģiskas matērijas laboratorijas, Tehno mazuļu siltumnīcu, Velotriāla lidojumus telpā, NPO neatpazītu peldošu objektu gaisa kaujas un noslēgumā sastapties ar Balto Viesuļvētru

Ieeja visos pasākumos bez maksas.
Vairāk: www.2annas.lv


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab

Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere


ienāktreģistrēties