Dabas muzejā notiks pasākums "Mitrāju produkti veselībai"

Jolanta Bimbere, 12.02.2015., 13:00

19. februārī, plkst. 18:00 Dabas muzejā, atzīmējot Pasaules mitrāju dienu, notiks tematisks pasākums, kurā uzzināsim par purva ogu veselīgo dabu, tiksimies ar sulu ražotnes un ogulāju lauku "Very Berry" pārstāvjiem un gardu muti cienāsimies ar viņu dabīgajiem produktiem.

"Mitrāju produkti veselībai"Latvijā mitrājiem ir svarīga loma pārtikas produktu un izejmateriālu ieguvē, tautsaimniecības un tirdzniecības attīstībā. Nozīmīgākie mitrāju produkti un izejvielas ir zivis, dzērvenes, kūdra, niedres, ārstnieciskās dūņas un sapropelis. Purvos gadu simtiem ilgi ir lasītas savvaļas ogas, piemēram, dzērvenes un lācenes. Daļu no tām rūpnieciski pārstrādā. Pēdējā gadu desmitā jau izstrādātajos purvos Latvijā attīstās arī lielogu dzērveņu audzēšana.

Dabas vakarā "Mitrāju produkti veselībai" SIA "Very Berry" pārstāve Ilze Sauškina stāstīs par mitrāju produktu vērtīgo saturu, audzēšanas īpatnībām, kā arī par to nozīmīgo lomu cilvēka dzīvē. Audzētāju pārziņā ir jau 36 hektāru plaša teritorija, no kuras 20ha aizņem dzērveņu, 12ha melleņu, 5ha aveņu un 1ha rabarberu.

Pasaules mitrāju dienu visā pasaulē atzīmē kopš 1971. gada 2. februāra, kad tika pieņemta Ramsāres konvencija par starptautiskas nozīmes mitrājiem.

Ceturtdien, 19. februārī, aicinām uz pasākumu par mitrāju produktu pielietojumu imunitātes stiprināšanā. Pasākuma sākums plkst. 18.00, ieejas maksa – 1.42 € (1.00 Ls).

Latvijas Dabas muzejs – tā ir daba pilsētas sirdī! Nāc un iepazīsti!


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties