Baltā nakts 2011: ZZ tunelī – teleportācija

Eva Mezite, 30.08.2011., 19:09

2011.gada 10.septembrī, kad pilsētu pārņems mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" drudzis, tiks atklāts Zelta Zivtiņas atjaunotais 13.janvāra ielas gājēju tunelis.

ZZ tuneļa sienas fragments

Tas kļūs par vienu no pasākuma pieturas punktiem, kur 3D gaismas projekcijās atdzīvosies tuneļa sienas. Mākslinieka Ernesta Mucenieka (Design Fabrique) video instalācijas spēlēsies ar realitāti, izaicinot skatītāju ierasto pasaules redzējumu par lietu kārtību, un teleportēs dalībniekus pilnīgi citā dimensijā. Tunelī tehnoloģiju priekšnesumus varēs vērot no plkst. 20:30 līdz 01:00 naktī.

Zelta Zivtiņa šī gada kultūras foruma koncepcijai Nesaki ne jā, ne nē, ne balts, ne melns ir sagatavojusi atbildi: patiesība nav ne balta, ne melna, ne jā, ne nē. Tas, kas pa vidu – pelēks? Arī nē. Patiesība ir ikdienas lietu neredzamā daļa – to ieraugot, apkārtne paveras pavisam citās krāsās, kustībās, vibrācijās un dimensijās. Tunelī dalībniekiem tiks uzliktas brilles, kas nebūs rozā, bet gan tādas, kas palīdzēs ieraudzīt šo lietu neredzamo daļu, ko varam saukt arī par piedzīvojumu pilnu sapni.

ZZ tunelis

Zelta Zivtiņas tunelis savieno universālveikalu Stockmann, Rīgas vecpilsētu un Rīgas Starptautisko autoostu, un tajā ikdienas ir vērojama lielākā cilvēku plūsma Rīgā. Jaunā tuneļa dizaina autors ir mākslinieks Pēteris Līdaka no reklāmas aģentūras !Mooz. Tā dizains un nosaukums "Draugi" ir visur veidots, pamatojoties uz ideju, ka tuneļu, kāpņu un labirintu vijumos vienmēr ir kas nedaudz noslēpumains; kur noslēpumi, tur piedzīvojumi. Dizains radīts kā daudzdimensiju piedzīvojums, kurā brīžos, kad sareibst galva, Zelta Zivtiņa atgādina – lai kādā virzienā tu dotos, atceries, ka draugi atradīsies visur!

Atjaunotais tunelis ir dāvana Rīgas iedzīvotājiem un tās viesiem, un tā mērķis ir padarīt galvaspilsētu sakoptāku, piesātinātāku, vizuāli pievilcīgāku un attiecīgi – pilsētniekiem patīkamāku. Darbi pie tuneļa atjaunošanas tika uzsākti 2011.gada 29.augustā, pirmo reizi Zelta Zivtiņa to atjaunoja 2008.gadā.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties