"Baltā nakts 2010" aicina iesaistīties jau tagad

Linda Vītola-Barānova, 05.07.2010., 12:56

Mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts 2010", kas šogad notiks naktī no 4. uz 5. septembri ar vadmotīvu - Dari pats! un Piedalies! - aicina iedzīvotājus iesaistīties jau tagad, kļūstot par vairāku projektu dalībniekiem vai sniedzot savu ieguldījumu projekta veidošanā.

"Mākslas darbinieku nams" līdz 26. jūlijam aicina visus nodot 50-to un 60-to gadu sadzīves tehniku, mēbeles un citas šim laikam atbilstošas, bet pašiem vairs nevajadzīgas, lietas. "Mākslas darbinieku nama" organizētais projekts "Ardievas ieročiem!" "Baltās nakts – 2010" laikā senu priekšmetu īpašniekiem piedāvās piedalīties mākslinieciskās laboratorijas eksperimentā, kurā lietas mainīs uztveres amplitūdu, pārtopot citos priekšmetos. Par to rūpēsies mākslinieki Kristians Brekte, Vitolds Kucins, Kristiana Dimitere un Renāte Lorence. 50-to un 60-to gadu priekšmetus var nodot katru darba dienu Mākslas darbinieku namā, Vaļņu ielā 9, ieeja no Zirgu ielas. Lai iegūtu plašāku informāciju, zvaniet - 67216765.

Neatkarīgais teātris "United Intimacy" aicina ikvienu dziedāt gribētāju vai grūtsirdības mākto pieteikties "Rīgas Raudu kora" izveidei. Cilvēka dabā ir būt neapmierinātiem - mēs sūdzamies par daudz un dažādām lietām! "Raudu koris" ir veids, kā šo neapmierinātību pārvērst radošā enerģijā. Ikdienišķās sūdzības kopīgiem spēkiem pārveidosim sacerētā kora dziesmā un prezentēsim "Rīgas Raudu kori" foruma "Baltā Nakts 2010" ietvaros. Dalība korī ir bez ierobežojumiem, īpaša dziedātprasme nav nepieciešama. Lai pieteiktos, ir vajadzīga tikai sūdzība un vēlēšanās tajā dalīties ar pārējiem. Ja gribi izdziedāt savu sūdzību kolektīvi, līdz 19. jūlijam sūti savu vārdu, sūdzību un kontakttālruni uz e-pastu: koris@unitedintimacy.lv. Ja ir kādi jautājumi, zvani +371 26323985! Raudu kora mēģinājumi notiks augustā, 1 – 2 reizes nedēļā, Ģertrūdes ielas teātrī.

"Jaunā Teātra institūts" aicina visus kļūt par projekta "Garā pupa" dalībniekiem. Noteikumi ir vienkārši, atsauc atmiņā bērnību vai jaunību, kad gandrīz ikviens no mums mēģināja puķupodā no kauliņa izaudzēt persiku koku vai pupu. Iestādi vai iesēj podā dārzeni vai garšaugu, kuru visas vasaras garumā kop, laisti un aprūpē. Septembra sākumā atnes to ar visu podu pie mums uz Mākslinieku savienības māju 11. novembra krastmalā 35. "Baltās nakts 2010" laikā Tavs augs kļūs par nozīmīgu posmu kopējā instalācijā "Garā pupa". Pieredze dārzkopībā nav nepieciešama, jo audzēšana ir jautrs un brīnumains process. Un arī lietderīgs! Mēs to redzam kā iespēju ikvienam izpausties radoši! Pievienojies projektam "Garā pupa", atsūtot e-pastu uz laura@theatre.lv, piedalies Garās pupas audzēšanā ar saviem komentāriem – www.garapupa.info.

Savukārt tie, kuriem jau ir pieredze puķu audzēšanā mājās un kuri paši gatavo no tām ārstnieciskus uzlējumus, ir laipni aicināti atsaukties un kļūt par starpnozaru mākslas grupas "Serde" projekta "Tautas aptieka" dalībniekiem. Aicinām atsaukties visus tos, kas par savu, savu kaimiņu, vecāku vai radu pieredzi ir gatavi pastāstīt vairāk: Signei Pucenai, tālr. 29817180, e-pasts pucena@gmail.com.

"Baltā nakts" ir Eiropas galvaspilsētu Briseles, Madrides, Parīzes, Rīgas un Romas kopīga projekta "Eiropas Baltās naktis" sastāvdaļa. Šis kopprojekts paredz, ka katras dalībpilsētas "Baltā nakts" programmā tiek iekļauts kādas citas partnerpilsētas aktuāli strādājoša mākslinieka mākslas darbs. Balto nakšu stafeti Eiropā pārņēmušas arī Amsterdama, Bukareste, Portu un Valleta (Malta), bet ārpus Eiropas robežām to turpina Toronto, Tokija, Monreāla, Čikāga un citas pilsētas. Rīgā šo tradīciju turpina jau piekto gadu. Pērn mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts" pulcēja rekordlielu apmeklētāju skaitu - ap 45’000 Rīgas iedzīvotāju un viesu. Forumu "Baltā nakts" organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvalde sadarbībā ar Latvijas Laikmetīgās mākslas centru (LMC), bet par projektiem un norisēm ir atbildīgas aktīvākās Latvijas kultūras organizācijas, iesaistot virkni Latvijas un starptautiskos māksliniekus.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties